Vullend, en anders dan je standaard groentesoep
Afgelopen week zat ik gezellig met twee collega’s te kletsen over eten. Nou is dat geen unicum want eigenlijk vrijwel mijn hele team praat ALTIJD over eten.
Maar dat is superleuk, want je doet er vaak leuke inspiratie op. Het gaat ook vaak over taarten, over wat we eigenlijk niet moeten eten omdat we stiekem ook wel willen af vallen, maar ook gaat het vaak over lekkere recepten.
Zo ook vorige week. Ik zat met twee collega’s te babbelen over lekkere recepten. Zij hebben Turkse en Marokkaanse roots, en ik ben gek op echte typische gerechten uit die regio.
Zo kwamen zij met een recept van linzensoep. Met een paar kleine aanpassingen heb ik hem zelf gemaakt, en het was echt zeker voor herhaling vatbaar.
Nou, wat hebben we nodig voor twee personen, let op:
Linzensoep
2
servings30
minutesIngredienten
1 ui
3 stengels bleekselderij
150 gram rode linzen
400 gram wortelen
2 theelepels komijn
2 theelepels gedroogde koriander
een beetje peper
een bouillonblokje
600 ml water
eventueel verse koriander voor garnering
Bijgerechtje, bijv. een stokbroodje hummus
Bereidingswijze
- Snijd alle groenten in stukjes. Bak in olie een uitje en de bleekselderij. Voeg de wortel toe, en de gedroogde koriander en komijn
- Spoel de linzen af en voeg toe, samen met 600 dl water en een bouillonblokje. Laat 20 minuten koken
- Pureer met een staafmixer, voeg wat water toe als het te dik is. Bestrooi met wat peper. Schep op, en garneer met flink wat verse in stukjes gesneden ( of nouja eigenlijk scheurde ik het haha) koriander. Erg lekker en zeker een blijvertje.
- Ik had er nog een broodje bij gebakken, het smaakte heel goed samen. Het is een wat dikke soep, echt vullend, dus je hebt echt genoeg voor avondeten.