Koek

Kerstkoekjes

Gezellige kerstkoekjes. Let op, het deeg moet 1.5 uur koelen

Ik hou van kerst. Iedereen die mij kent denkt nu “johhhh echt waar”. Ik hou ook van bakken. Combineer die twee, en tadaaaa.

Zet ondertussen Sky Radio Christmas Station aan, bler mee en veel plezier met deze koekjes!

Ik hou van kerst. Iedereen die mij kent denkt nu “johhhh echt waar”. Ik hou ook van bakken. Combineer die twee, en tadaaaa.

Zet ondertussen Sky Radio Christmas Station aan, bler mee en veel plezier met deze koekjes!

Kerstkoekjes

Recipe by IreneCourse: Zoetigheden
Servings

20

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

1

hour 
Total time

1

hour 

20

minutes

Ingredienten

  • 225 gram boter

  • 1 cup suiker (koop echt zo’n setje cupjes, ze zijn zo handig! ik weet dus ook niet precies hoeveel gram)

  • 2 cups gewone bloem

  • 1 cup volkoren bloem

  • 1 ei

  • 1,5 theelepel bakpoeder

  • 1 theelepel vanillearoma

  • fondant en of marsepein

  • pipinggel of iets anders waarmee je de fondant op de koekjes plakt, bijv, witte chocoladepasta

  • klein snufje zout

Bereidingswijze

  • Mix de boter (zorg dat die niet meer te hard is) en suiker. Als het een glad mengel is voeg je het ei en de vanillearoma toe. Voeg het zout en de bakpoeder toe.
    Vervolgens doe je beetje bij beetje de bloem en het meel erdoor. Als alles gemixed is kneed je het deeg tot een bal. Wikkel het in folie en leg zeker 1.5 uur in de koelkast. Als je dat korter doet kun je heel leuk koekjes uitsteken en komt het als 1 grote uitgezakte toestand uit je oven later. Als dat je doel is, vooral doen! Is dat niet het doel, leg het dan echt 1.5 uur weg. Het deeg blijft een paar dagen goed dus je kunt het ook de dag van te voren maken.
  • Rol vervolgens het deeg uit en steek koekjes uit hoe jij het wil. Doe ze in de oven. Hoe lang en hoe hoog moet je echt even zelf uitvinden bij je oven. Bij mij is 12 minuten op 200 graden echt meer dan genoeg.
  • Deze koekjes had ik versierd met marsepein en fondant. Ik heb met dezelfde vormpjes als waarmee ik de koekjes uitstak het marsepein uitgestoken. Wacht tot de koekjes echt helemaal afgekoeld zijn (anders smelt alles) en “lijm” je koekjes er op met piping gel.
    En klaaaaaar! Ze zijn superlekker en ik vind het ook nog eens gezellig er uit zien.

Plaats een reactie