Vis

Pasta met tonijn en broccoli

  1. Het is gezond. 2. Het is in een kwartier klaar. 3. Het is heerlijk!

Het is dinsdag. En ik had best een nuttige dag. Ik had een thuiswerk dag, de eerste na de vakantie. Dus ik moest een kilometer of 394873 aan mail wegwerken maar dat kon best lekker thuis. En dat was gezellig want er staan nog allemaal mooie bossen bloemen en kaartjes aan de deur en ik ben nog steeds in feeststemming.

Ook was het handig dat ik thuis was want er kwam een onderhoudsmonteur voor de verwarming, en ik moest mijn fiets even naar de fietsenmaker brengen. Want ik had een lekke band. Flauw he.

Afijn, dit is een receptenblog, geen logboek. Maaaar, dit is een hele lange inleiding op het feit dat ik dus een lange dag en en niet zoveel zin meer had om te koken. En dan is dit het ideale eten. Waarom? 1. Het is gezond. 2. Het is in een kwartier klaar. 3. Het is zo lekker dat je iedere hap moet zeggen OH DIT IS LEKKER. Dus als dat geen blog verdient weet ik het ook niet meer.

Pasta met tonijn en broccoli

Recipe by Irene
Servings

2

servings
Total time

20

minutes

Ingredienten

  • 1 ui

  • een blikje tonijn op water

  • een kleine broccoli

  • een half bakje cherrytomaatjes

  • groene pesto

  • kruidenkaas

  • pijnboompitjes

  • 140 gram pasta

Bereidingswijze

  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en breng ze aan de kook. Breng ondertussen ook water aan de kook voor de pasta.
  • Snijd de ui in kleine stukjes en bak in een koekenpan met olijfolie aan.
  • Stuur tot 38473 keer toe je katten van het aanrecht omdat je een blikje tonijn openmaakt.
  • Giet het water er uit, haal er twee stukjes uit voor die katten die toch wel heel lief zijn maar pas krijgen op het moment dat jij het wil, en voeg de tonijn bij de ui.
  • Doe twee flinke eetlepels (ik denk dat dat ongeveer een derde bakje kruidenkaas is) en twee flinke theelepels groene pesto toe (niet ook eetlepels, deed ik eens perongeluk, niet lekker. Echt niet.
  • Roer alles door. Giet de broccoli af en doe bij de tonijn, laat lekker sudderen.
  •  Snijd de tomaatjes in vieren en voeg ook toe. Strooi wat pijnboompitjes er overheen. Giet de pasta af en voeg ook toe.

Eetsmakelijk!

Plaats een reactie