Fantastische New York Cheesecake
Zaterdagavond, tijd voor een receptje in de categorie zoetigheden! Deze cheesecake had ik met Pasen al gemaakt maar nu zal ik jullie eens even vertellen hoe!
Ik ben echt een enorme fan van cheesecake. Alleen hoe arrogant ook, vaak vind ik de mijne lekkerder dan de cheesecakes die je in restaurants als toetje kunt bestellen. Heel vaak zit daar (iets van) citroen in en dat vind ik nou net zooo niet thuishoren in een lekkere cheesecake! Daarom hier mijn receptje. Dit keer zaten er chocoladehazen op. Maar er kan natuurlijk van alles op, meestal gebruik rode saus (bosvruchten oid) omdat dat altijd wel heel lekker combineert.
Afijn, wat hebben we nodig:
Heerlijke Cheesecake
10
servings20
minutes1
hour30
minutesIngredienten
75 gram verkruimelde koekjes (meestal gebruik ik bastognekoek).
80 gram gesmolten boter
600 gram roomkaas
175 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
75 gram zure room
20 gram bloem
Decoratie voor er op
Bereidingswijze
- Maak eerst de bodem van de cheesecake. Doe dit door de verkruimelde koekjes door de gesmolten boter te roeren. Vet een springvorm in (of doe er bakpapier in) verdeel de koekkruimels over de bodem, druk goed stevig aan. Zet even in de koelkast terwijl je de rest maakt.
- Doe de monchou en de suiker in een kom en mix door elkaar. (ik grijp deze gelegenheid even aan om te zeggen dat een automatische mixer zooooo fijn is, ik ga nooooit meer terug naar een handmixer). Voeg de eieren toe (tip van de dag, doe dat eerst in een kommetje want niks is zo lullig als je een automatische mixer hebt en er valt een stukje eierschil in de kom…).
- Voeg vervolgens de vanillesuiker, zure room en bloem toe en mix 2 minuten op middelmatige stand. Proef even of het zoet genoeg is naar je smaak (heeeel naar, dat proeven).
Zo ja, giet het mengsel in de springvorm. - En dan! In de oven! Het is per oven een beetje verschillend. In de oven die ik hier heb moet de cheesecake 70 minuten op 130 graden. Maar hier moet je een beetje zelf kijken wat jouw oven doet. Hij is klaar als je je hand er op kan leggen en die een beetje terugveert. Ook kun je natuurlijk met een sateprikker even kijken of de binnenkant gaar is.
- Laat goed af koelen, zeker een paar uur. Sowieso issie de dag daarna nog lekkerder dus ik heb hem altijd veel langer afgekoeld. Eerst buiten de koelkast, en als de meeste warmte er af is in de koelkast.
Ik heb nog nooooit een cheesecake zonder scheur gemaakt!! Heel irritant, hij scheurt altijd. Maar de smaak wordt niet minder.
Eetsmakelijk!!