Koek

Boterkoekkoekjes met chocola

Wat een heerlijkheid

Tijd voor een zoetighedenblog. En echt jongens maak dit, dit was ZO briljant lekker, echt niet te doen! Ik zeg wel was, maar het is nog steeds. Want ik had zo’n 22 koekjes gemaakt haha.

Dit recept vond ik op facebook ergens, Met een minimale verandering maakte ik dit ook. En jullie moeten dit ook allemaal maken anders ontzeg je jezelf teveel lekkers haha!

Boterkoekkoekjes met chocola

Recipe by Irene
Personen

20

personen
Voorbereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

15

minutes
Totale tijd

30

minutes

Ingredienten

  • 250 gram boter

  • 125 gram kristalsuiker

  • 125 gram witte basterdsuiker

  • 250 gram bloem

  • 1 ei

  • een snufje zout

  • bakvaste chocoladestukjes

Bereidingswijze

  • Zorg ervoor dat de boter op kamer temperatuur is, leg hem dus al een uurtje op het aanrecht voor je er mee aan de gang gaat. Snijd in blokjes en doe in een beslag kom. Gebruik een mixer met deeghaken en klop de boter lekker romig. Als dat gedaan is doe je allebei de suikers er bij en mixt vrolijk door.
  • Klop het ei even los in een glaasje. Giet iets meer dan 3 kwart van het glaasje in je beslagkom, laat een klein restje in het glas zitten.
    Tot slot doe je de bloem er bij en een sufje zout, mix nog even door, je zult zien dat je al een deeg hebt. Een beetje plakkerig wel, maar dat mag.
    Verwarm je oven voor op 230 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort het deeg er op. Duw het plat, het helpt om je handen wat vochtig te maken want anders zit al het deeg vast aan je handen. Zorg dat het overal ongeveer even dik is, zo dik als je zelf je koekjes wil.
    Probeer er een mooie vorm van te maken. Of niet hahaa. Hoe netter je vorm hoe netter je koekjes, ik ben daar zelf heel slecht in. Ik krijg echt geen mooie rechthoeken uitgerold, ik ben allang blij als het deeg mooi plat is. Afijn. Steek er willekeurig flink wat stukjes chocolade in.
    Tot slot bestrijk je het geheel met het restje ei wat je nog had.
  • Dan mag het in de oven. Dit hoeft maar een minuutje of 12. Hou het goed in de gaten. Het lijkt of er weinig gebeurt en dat 12 minuten te kort zijn. En dan ga je tussendoor even gauw plassen en INEENS is hij bruin, en wel zo mooi bruin dat hij echt de oven uit moet want de dunne randjes worden al zwart.
    Haal uit de oven dus, en laat een beetje afkoelen. Hoeft niet helemaal maar iig tot zover dat je niet je hand brand als je aan de koek zou zitten. Snijd de hele plak in stukjes en laat de koekjes los van elkaar op borden goed afkoelen. Klaar!
    Als het goed is heb je nu heerlijke koekjes met een smeuïge sticky binnenkant en een iets krokanter korstje. Ik vind ze echt briljant lekker!.

Plaats een reactie