Vlees

Heerlijke tortellini

Super snel klaar, superlekker!

Daar zit je dan, op de bank te appen met je moeder. Je vraagt “wat ga je eten”. En dan komt er toch een Jan en Irene recept! (wat zij ook een Annelies en Bert recept vonden natuurlijk). Het klonk briljant. En daarom heb ik het gelijk de week erna ook gemaakt. En weet je, het IS briljant. En niet zo ingewikkeld. (zeg ik, ik heb het niet eens gekookt, Jan kookte.) Anyway!. Dus! De moeite waard!

Heerlijke tortellini

Personen

2

personen
Totale tijd

20

minutes

Ingredienten

  • 250 gram tortellini met spinazie en ricotta gevuld

  • 250 gram cherrytomaatjes

  • 1 pakje hamblokjes

  • 1 rode ui

  • een half kuipje zuivelspread met bieslook

  • 40 gram rucola

  • parmezaanse kaas

  • knoflooksnippers

  • peper

  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Snijd de ui en tomaatjes in stukjes. Verhit olijfolie en bak de ui samen met knoflooksnippers. (oh zeker als je niet zelf kookt ruikt dat alleen al zoooo lekker!). Voeg de hamblokjes toe en later de tomaatjes.
    Kook ondertussen water, en als het kookt zet je de tortellini op.
  • Voeg een half bakje zuivelspread toe aan het hamblokjesmengsel, en kruid met wat peper. Rasp de kaas (mocht je net als wij een blok hebben, anders hoeft het natuurlijk niet).
  • Als de tortellini gaar is roer je de rucola door het hamblokjesmengsel (leuk woord). Schep de tortellini op en verdeel (ik ga het woord niet nog eens zeggen, je weet inmiddels wat er in de pan zit) er over. Garneer met de kaas. KLAAR. Lekker!

Plaats een reactie