van Hello Fresh
Hoi!
Van een vriendin kreeg ik een code voor een gratis box van Hello Fresh. Nou heb ik al vaker recepten er van gemaakt, maar ik wilde best eens zo’n box proberen! Er was van alles mis gegaan alleen, waardoor ik niet vorige week een box kreeg maar deze week, maar ik wel 4 gerechten kreeg ipv 3, ter compensatie.
Een van de gerechten was Thais kipgehakt met rijst en salade en het was écht heel erg lekker, dus ik vond het de moeite waard dit recept te delen. Je kunt het ook vinden op de Hello Fresh site hoor maar hey je bent nu al halverwege mijn blog dus dan kun je het net zo goed uit lezen hier 😉
Wat heb je nodig voor twee personen:
Thais kipgehakt met rijst en salde
2
personen30
minutesIngredienten
170 gram pandanrijst
0,5 komkommer
2 kropjes little gem
250 gram gekruid (of nog zelf kruiden) kipgehakt
1 rode peper
3 knoflooktenen
1 limoen
een handje verse koriander
een handje gezouten pinda’s
een scheutje vissaus
5 theelepels bruine suiker (en meer als je net zo slecht leest als ik, wordt vervolgd)
2 theelepels gewone suiker
4 eetlepels wittewijn azijn
arachideolie
peper
Bereidingswijze
- Aan de slag!
Snijd de komkommer in hele dunne schijven. Doe in een kom met de witte wijn azijn en de normale suiker. En dus niet ook met de basterdsuiker. Deed ik wel. Dus ik had ook meer azijn nodig om het weer smakelijk te maken, het scheelt als je gewoon alleen de normale suiker gebruikt. Meng de komkommer er door en laat staan, roer soms even om. - Snijd de rode peper fijn. Wij nemen t zonder zaadlijst anders wordt het pittig en daar houden we niet van, maar zonder de zaadjes is het helemaal niet pittig maar wel smaakvol!. Snijd ook de knoflook in kleine stukjes. Leg even aan de kant.
Kook ondertussen water voor de rijst en kook de rijst langzaam gaar. - Meng in een kommetje de basterdsuiker (nu wel), twee eetlepels limoensap, het rasp van een halve limoen en een scheutje (ongeveer 4 theelepels) vissaus. Zet ook dit even aan de kant. Dit is dressing voor over het gehakt
Bak in een hapjespan in de olie de knoflook en peper wat aan. Voeg het gehakt toe en bak het rondom bruin. Giet de dressing die je net maakte over het vlees en laat het lekker intrekken. Doe de pinda’s er bij en een beetje peper en zet laag.
Snijd de koriander fijn. - Giet de rijst af en verdeel over de borden. Haal de blaadjes van de kropjes little gem en leg ze als een bakje op de rijst. Verdeel het gehakt mengsel in de sla bakjes.
Schep de komkommer op de borden. Doe eventueel een klein beetje zoet/zuur vocht over de rijst, of als je wat bakvet over hebt kan dat ook. Of niks natuurlijk.
Verdeel de koriander over het gerecht, en klaar ben je.
Serieus, dit was écht erg lekker!
