Alle gevonden recepten hadden wel wat lekkers, dus ik heb een nieuw recept gemaakt met uit ieder recept wel een stukje haha!
Hoi!
Ik heb een goedmakertje voor het vergeten van de wat eten we woensdag. Een letterlijk zoethoudertje 😉 Ik heb namelijk vorige week voor het eerst in mijn leven zelf apfelstrudel gemaakt. Dit kwam door Jan. Hij zei namelijk “Je moet eens een apfelstrudel maken want dat vind ik lekker!” En omdat ik zo’n meegaande vrouw ben deed ik dat natuurlijk direct voor hem. Ik googlede en vond wat verschillende recepten.
KIJK NOU!
Jullie kunnen dit ook, echt. Ik neem jullie mee door een heuse walk through. Eerst even op een rijtje wat we nodig hebben:
Apfelstrudel
4
servings40
minutesIngredienten
1 rol bladerdeeg
1 lekker zoete appel (ik had een pink lady, daar ben ik echt gek op)
een flinke hand rozijnen
twee eetlepels bruine basterdsuiker
nog een lepel bruine bastardsuiker
een ei
kaneel
poedersuiker
Bereidingswijze
- Rol het bladerdeeg uit en snijd de hoekjes eraf. Snijd vervolgens de boven en onderkant in zodat je repen krijgt, wat er zo uit ziet:

- Schil de appel en snijd in dunne partjes. Doe in een kom met de twee eetlepels basterdsuiker en roer goed door elkaar. Leg de appelpartjes in het middel van de bladerdeeg, het mag goed overlappen. Verdeel de rozijnen er overheen en bestrooi met kaneel.
- Vervolgens vouw je strook voor strook op, steeds boven en onder om en om.
- Kijk, de hoeken zijn er dus afgesneden. De zijkanten vouw je naar binnen, en dan doe je strookje voor strookje. Blijf door gaan tot alles naar binnen is gevouwen. Het eind word rommelig omdat je dan niet meer dezelfde kant op kunt, daar moet ik nog een keer wat op verzinnen.

- Als je klaar bent bestrijk je de strudel met ei, en strooi de eetlepel basterdsuiker er overheen. Zet het 25 minuutjes in de oven, op ongeveer 180 graden. Als ie uit de oven komt laat je het een klein beetje afkoelen, snijd je het in plakken en doe je er poedersuiker overheen.
- Jan blij, want de strudel viel in de smaak. Gelukkig maar, heb ik het niet voor niks gemaakt!

