Zonder vlees 🙂
Hallo!
Tijd voor wat eten we woensdag. Want als jullie dit nu lezen kunnen jullie nog boodschappen doen en dit woensdag eten, oh zo slim.
Ik kon niet zo goed bedenken wat we allemaal zouden eten deze week, ik wilde wat nieuws en kon niet echt receptjes naar mijn zin vinden. Dus vroeg iedereen al om inspiratie. En al die inspiratie hielp wel, maar niet voor dit gerecht hahaha. Want ik besloot een bami te maken en hij pakte goed uit. (en onze paaseitjes zijn nog niet op, zie je? ;))
Overigens moest ik wel even aan ons afdansen denken van afgelopen zaterdag. We zaten met een koppel aan aan tafeltje en hadden t er over dat we de hapjes mistte die wel altijd op de feesten zijn en we hadden trek. Nou zei die meneer, er zit hiernaast wel een snackbar EN een chinees. Dus het ging al gauw over rijsttafels. Vervolgens moesten we de Rumba dansen op “stand by me” dus natuurlijk verstond ik de hele tijd stand bami… afijn, zijstapje, terug naar het recept.
Wat gaan we kopen:
Bami met groenten en ei
2
personen25
minutesIngredienten
Mienestjes (ik had volkoren dit keer, had Jan mee gebracht, waren lekker!)
250 gram bami/nasi groente (gewoon zo’n pakket, daar zit van alles in)
0.5 komkommer
een flinke hand ongezouten pinda’s
3 eieren
ketjap
paprikapoeder
peper
arachide olie en bakboter
seroendeng en kroepoek
Bereidingswijze
- Kluts de eieren in een schaaltje en doe er flink wat paprikapoeder doorheen. Verhit boter in een koekenpan, en doe het ei er in. Matig vuur, deksel er op, en het wordt vanzelf een omelet.
Kook ondertussen water voor de mienestjes. Wij hebben met z’n tweeën genoeg aan 4 nestjes en een graai losse sliertjes die altijd in zo’n doos onderin liggen. Breng de mienestjes aan de kook. - Halveer de halve komkommer en verwijder de zaadlijsten. Eet dat op want dat is lekker. Snijd de rest in van die halve maantjes.
Verhit de olie in een wok en voeg de zak bamigroente toe (de komkommer nog niet!) en de pinda’s. Wok alles door elkaar. Voeg een scheut ketjap toe. - Kijk ondertussen even naar je omelet. Bij mij ging het een beetje mis, hij was niet aangebakken maar zat wel vast dus ik kreeg m niet geheel uit de pan. Maakt niet uit want ik zou hem daarna snijden, nu heb ik er gewoon met een pollepel in de pan een chaos van gemaakt, werkt ook hahaha. Gaat het bij jou wel goed, haal hem dan uit de pan en snijd in stukjes. Doe er een beetje peper overheen.
- Voeg de stukjes ei toe aan de wokgroente, samen met de komkommer. Verhit nog even een minuutje of 2 op hoog vuur. Giet de mie af en roer er ook doorheen. Bij mij was het nog iets droog, had nog iets meer ketjap nodig en nog wat paprikapoeder voor de lekker.
- Schep de bami op. Altijd drama want de vulling zakt naar beneden haha. Ik schep dus met zon pastaschep maar mie op en met een lepel nog wat extra vulling. Bestrooi met wat seroendeng, garneer met een beetje kroepoek, klaaaar! En lekker!