Een lekker voor en hoofdgerecht!
Vrijdag was de laatste avond van de vakantie dat Jan en ik samen thuis waren. Het weekend was ik lekker met mams naar de sauna, dus we moesten vrijdag de vakantie lekker afsluiten.
En dat lukte! En stiekem ben ik heel trots want de ravioli is niet via een recept. Het is met wat ik dacht te proeven in Italie, plus een kijkje op de ingrediënten van een doosje voorverpakte ravioli om inspiratie op te doen. En het lukte, en het was errrrgggg lekker. Het zijn twee receptjes, dus ik zal ze ook even los uitschrijven.
Dit ziet er goed uit toch? Volgens onderstaande receptjes kun jij dit ook! Het voorgerecht was een bruchetta. Iets wat eigenlijk niet mis kan gaan.

Bruchetta, en Ravioli met vis
2
servings45
minutesIngredienten
- Bruchetta
2 plakken brood. Stokbrood is wat te luchtig (en te klein), wij hadden een soort boerenbrood
2 trostomaten
een aantal blaadjes verse basilicum
een grote teen knoflook
beetje knoflookpoeder
2 eetlepels balsamicoazijn
olijfolie
- Ravioli
222 gram (oke het mag ook wel een ander gewicht zijn maar dit stond op het pak hahaha) kabeljauwfilet
2 eetlepels ricotta
een sjalotje
verse bieslook
verse peterselie
twee tenen knoflook
een scheutje droge witte wijn
8 verse salieblaadjes
hand geraspte pecorino
een beetje broodkruim
roomboter
Bereidingswijze
- Bruchetta
- Smeer de plakken brood in met olijfolie en leg ongeveer 4 minuten in de oven met 180 graden.
- Snijd ondertussen de tomaten in hele kleine stukjes en doe in een schaaltje. Snijd de knoflook in plakjes en doe er bij, net als de basilicumblaadjes. Voeg twee eetlepels olijfolie en twee eetlepels balsamicoazijn toe (dat laatste mag ook 1 eetlepel, ligt aan je eigen voorkeur). Roer even door elkaar en laat staan.
- Haal de plakken brood uit de oven. Schep het tomatenmengsel op de plakken brood. Laat de lepels wel een beetje uitlekken anders wordt het heel soppig vanwege de olie azijn, dat mag gewoon in het schaaltje blijven.
- Ravioli
- Na het voorgerecht hadden we ravioli. Echt hij is zoooo goed gelukt. Had ik al gezegd dat ik zo trots op mijn eigen experiment ben? Voor het raviolideeg maak je verse pasta.
Snijd de sjalot, knoflook en vis in kleine stukjes. Bak in olijfolie. Voeg een scheut witte wijn toe en laat grotendeels verdampen. - Stop het vismengsel in een keukenmachine. Voeg de ricotta, een klein beetje broodkruim, vijf takjes geknipte basilicum, een handje gesneden peterselie en wat peper toe.
Meng door elkaar tot er een soort mousse ontstaat (dat hoefde bij mij echt maar heel kort) maar dat je nog wel iets structuur over houdt. Laat een beetje afkoelen. - Leg ondertussen het pastadeeg waar je net een mooie plak van hebt gerold over de ravioli mal. Vul de holletjes met de vulling. Leeg een tweede lap deeg er op en snijd de ravioli kussentjes uit de mal.
Kook ongeveer een minuut of 4 tot ze gaar zijn. - Ondertussen smelt je de boter met wat peper en knoflook en de salieblaadjes. Wees niet te zuinig met de kruiden, ik had iets te weinig en dan is het vooral boter wat je proeft.
- Schep de ravioli op een bord (ik had het heel culinair gegarneerd met nog wat bieslook), giet de botersaus er over en maak af met geraspte pecorino.
Eetsmakelijk, want het is eeeecht heel lekker. Wij hadden ongeveer 14 ravioli kussentjes gemaakt, daar was de helft van de vulling genoeg voor geweest maar het is ook erg lekker op een broodje of toastje dus als je toch bezig bent zou ik lekker bovenstaande hoeveelheid maken.
Het kost even wat tijd dit gerecht, maar het is het meer dan waard!
P.S. Je hebt een fles wijn opengemaakt voor de raviolivulling. Zonde om daar niks mee te doen, dus ik adviseer om een lekker glas (of twee) witte wijn er bij te nemen!

