Voor de vegetarische dag
Goedenavond!
Een aantal weken terug stuurde mijn moeder me een foto van een recept uit een tijdschrift. Na dat ik weer op mijn stoel was gaan zitten (zij leest namelijk nooit tijdschriften) bekeek ik het eens goed, en het zag er eigenlijk heel lekker uit!
Dus vandaag besloot ik het te maken. En dat beviel goed. Het was niet zo mooi een geheel geworden dus ik kon niet een netjes blokje snijden. Eigenlijk was het zelfs een beetje een puinhoop op mijn bord. Daar heb ik geen foto van gemaakt, dat deed geen eer aan de smaak 😉 Maar wel een foto van de hele schaal.
Goed, wat hebben we nodig:
Fritatta met groenten en geitenkaas
2
servings25
minutesIngredienten
5 eieren, 150 gram spinazie, 100 gram erwten, een courgette, olijfolie, twee tenen knoflook, een halve eetlepel gemalen venkelzaad en peper.
150 gram verse spinazie
100 gram diepvrieserwtjes
1 courgette
smeerbare geitenkaas (seriously, de Jumbo heeft het meest schattige emmertje geitenkaas ooit, zie foto bij de beschrijving
2 tenen knoflook
een halve eetlepel gemalen venkelzaad
olijfolie
peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de knoflookteen (mijn hoofd wilde te snel, ik typte snijd de olijfolie en dacht toen heh nee dat wordt moeilijk). Afijn. Snijd dus de knoflooktenen in kleine stukjes en bak in olijfolie met het venkelzaad. - Als je gas hebt kan dit heel handig in een kleine braadslee of een bakblik (eventueel op zo’n plaatje). Ik heb inductie dus dat lukte niet, ik moest het dus later overgieten.
Ondertussen snijd je de courgette in dunne plakken. Voeg die plakken toe, samen met de erwten en bak mee met de olijfolie. - Normaal voeg je de spinazie toe maar dat paste niet in mijn te kleine koekenpan, die heb ik dus even los gewokt tot het geslonken was. Voeg het daarna wel toe bij de groente. Bestrooi met flink wat peper en laat even staan.
- Ondertussen klop je 5 eieren los met peper. Giet dit over het groente mengsel en meng even door elkaar. Als je dit dus ook in een pan maak net als ik giet je het over in een ovenschaal.
- Verdeel er een paar lepels vloeibare geitenkaas overheen. Schuif het geheel in de oven en laat daar 10-12 minuutjes staan.
En dan is het klaar! Ik denk door het overgieten dat het niet helemaal goed is gegaan en het dus een rommeltje werd, maar het is erg lekker dus zeker een aanrader!