Taart en Cake

Gevulde chocoladebiscuit

met chocolademousse, kersen en m&m’s

Hallo!

Zoals jullie weten ben ik helemaal fan van mijn nieuwe keukenmachine. En ik had al een tijdje zin om taart te maken maar voor taart moet een reden zijn. Ik ga geen halve taart opeten namelijk, dus het moet voor meer mensen zijn.

Nu kon Jan een taart gebruiken voor op zijn werk. Dus jeeej! Ik wilde heel graag een biscuittaart maken omdat ik heel benieuwd was of dat beslag ook luchtiger zou worden in deze machine.

Ik wilde graag iets nieuws. Dus ik bedacht de volgende taart, die volgens de eters erg lekker is, en heeeel luchtig. Dus jeej, missie geslaagd! Anders zou het namelijk wel erg machtig worden maar als de taart zelf luchtig blijft is het goed te doen.

Wat heb ik hier voor gebruikt: (en weer kant en klaar biscuitmix want ik had niet helemaal alle tijd van de wereld)

Gevulde chocoladebiscuit

Personen

10

personen
Voorbereidingstijd

30

minutes
Kooktijd

30

minutes
Totale tijd

2

hours 

Ingredienten

  • 1 pak dr. Oetker biscuitmix

  • 5 eieren

  • 25 gram cacaopoeder

  • 200 gram pure chocolademousse

  • 200 gram witte chocolademousse

  • 1 pot kersen op siroop

  • 1 bekertje chocoladedrip

  • 200 gram m&m’s. Dit is teveel, maar je moet wel van alle kleuren genoeg hebben. De rest vergaat niet 😉

Bereidingswijze

  • Maak eerst de biscuit door de mix met de eieren en het water te mengen. Als het beslag goed luchtig is (ik zag het volume gewoon in de beslagkom al groter worden!!!) voeg je de cacaopoeder toe en mixt het nog even een minuutje op lage stand erdoor.
  • Giet het beslag in een ingevette beslagkom en bak in de oven. Ik heb in mijn ovenboek gekeken en er was een speciale stand geschikt voor biscuit (streepje boven streepje onder een een soort druppeltje in het midden, misschien heb je die ook wel) en dan was 40 minuten op 170 graden perfect! Sterker nog, de taart werd wel erg hoog haha.
    Laat ondertussen de kersen uitlekken in een vergiet. Leg ze daarna op een bordje bekleed met keukenpapier, en leg er een keukenpapiertje op om zoveel mogelijk vocht op te nemen.
  • Als de biscuit klaar is laat je hem volledig afkoelen. Zoals ik zei was hij bij mij wat hoog dus ik heb er een taartkartonnetje opgelegd en een paar borden voor het gewicht om hem ietsje lager te maken haha.
    Snijd de kersen door de helft zodat ze plat zijn. Sorteer de m&ms. (leuk detail, zie je dat dit minibeslagkommetjes zijn!!!!!!)
  • Als de taart helemaal afgekoeld is snijd je hem in drie lagen.
    Besmeer de onderste laag met de pure mousse. Verdeel de helft van de kersen er overheen. Smeer het restje mousse op de onderkant van de middelste laag en leg deze laag op de onderste. Druk zachtjes aan.
    Herhaal bovenstaande met de witte mousse op de volgende laag.
    Warm de chocoladedrip op volgens het bekertje. Ik moest hem 4 x 15 seconden op 600 watt opwarmen en tussendoor steeds even roeren.
  • En nu moet je snel zijn. Jan heeft mij even geholpen omdat ik niet wist hoe snel de chocola zou stollen, het had me misschien in mijn eentje gelukt maar dit was makkelijker. We deden de m&m lagen om en om, dus waar ik bijv. geel had gelegd ging hij al gauw verder met oranje, zo zaten we elkaar ook niet in de weg.
    Garneer dus met de m&ms in een motiefje wat je zelf wil, en klaar is de taart!

Plaats een reactie