Snel klaar en gezond, wat wil je nog meer!
Soms heb je van die probeersels die echt een enorm succes blijken te zijn. En vervolgens eet je het bijna iedere week. Oke dat is overdreven, maar wel regelmatig. Daarom verdiende dit een plekje hier.
Wij zijn niet vegetarisch. Wel eten we twee a drie keer per week iets zonder vlees. Beter voor de dieren, beter voor met milieu, en een leuk bijkomend voordeel, vaak ook ERG lekker.
Ik moet toegeven, ik vind het vaak wel lastig iets creatiefs te verzinnen. Daarom is het extra leuk als het dan een keer lukt. Dus, willen jullie allemaal iets briljants eten, maak dan dit recept!
Ingrediënten
Gevulde pasta met groente
2
servings15
minutesIngredienten
250 gram gevulde pasta (vulling naar keuze, wij hebben vaak ricotta/spinazie)
250 gram cherrytomaatjes
1 bol mozzarella
2 flinke eetlepels pesto
2 handen verse spinazie (dit kan ook weggelaten, hier moest het op en het kon er prima bij)
handje parmezaanse kaas
een teentje knoflook
Bereidingswijze
- En dan? Nou, dan ga je aan de gang! Snijd het uitje en bak in wat olie met een klein gesneden teentje knoflook. (Dat kan natuurlijk ook in de knoflookpers maar wij hebben een irritant ding die het niet doet, dus waarom we die nog hebben weet ik ook niet, afijn, ik snijd het altijd zelf klein). Goed, terug naar je uitje en knoflook. Voeg twee eetlepel pesto toe en de tomaatjes. Kook ondertussen in drie minuutjes de verse pasta gaar.
- Giet af, en voeg bij de tomaten. Strooi er stukjes mozerella over. Doe dit echt pas nu want het wordt anders een enorme gesmolten klont en dat is echt super irritant opscheppen, geloof me. Voeg de spinazie toe en roerbak kort, mag ook langer maar ik vind het lekker als het nog echt blaadjes spinazie zijn. Maak af met pijnboompitjes en parmezaanse kaas, en nog wat rauwe spinazie, en tadaaaaa daar is je briljante pasta.