Een groentestoof met gegrilde honingfeta
Hallo! Klaar voor een superlekker receptje?
Ik heb al wel eens eerder gezegd dat ik af en toe recepten maak van de Hello Fresh website, maar dat ik niet de boxen bestel. Net als Hello Fresh heb je ook Marley Spoon. Hier kun je echter niet alle recepten bekijken als je geen abonnee bent. Maar! Nu is een vriendin van mij dat wel en mocht ik heel lief haar inloggegevens om te kijken wat er allemaal op staat. En er staat ZOVEEL lekkers op!
Ik heb gisteren gelijk een receptje er van gemaakt. Wel iets meer kruiden toegevoegd (wat is nou 1 teentje knoflook bijv…) maar verder het recept aangehouden. Zeker de moeite waard, het is niet veel werk, niet ingewikkeld, en wel weer eens iets heel anders dan normaal.
Wat heb je nodig:
Griekse Fasolakia
2
personen30
minutesIngredienten
500 gram aardappelen
2 wortelen
175 gram sperziebonen (ik had diepvries)
een blikje tomatenblokjes
15 gram verse dille
een blok van 200 gram feta
honing
olijfolie
2 tenen knoflook
1 bouillonblokje
peper
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Breng aan de kook. Ondertussen schil en snijd je de wortelen en als je verse sperziebonen hebt maak je die ook schoon.
Snijd de teentjes knoflook en hak de dille (zonder de steeltjes) fijn. - Voeg na een minuutje of 8 de wortel en de boontjes toe aan de aardappelpan en kook mee gaar.
In een hapjespan bak je in olijfolie de knoflook. Voeg het blikje tomatenblokjes toe, 100 ml water, ongeveer 3 kwart van je dille en een verkruimeld bouillonblokje (of gebruik gewoon bouillonpoeder). Laat de tomatensaus lekker pruttelen, het mag een beetje inkoken. - Als je aardappelen en groente gaar zijn giet je het af. Laat eventjes uitdampen en voeg toe aan je tomatensaus. Strooi er wat peper overheen. Zet laag en laat meestoven.
Als je een grilstand hebt op je oven zet je die aan, anders verwarm je hem voor op 230 graden. Meng in een kommetje een flinke scheut honing en een beetje olijfolie. - Leg een velletje aluminiumfolie op een bakplaat en vouw de randjes omhoog zodat je een bakje krijgt. Echt doen, anders wordt het een grote smurrie. Dep de feta droog en leg in het gevouwen bakje. Giet het honing/olie mengsel over de feta.
Zet je feta in de oven tot het goud bruin wordt. De honing die er afgedropen is en op het folie ligt wordt sneller bruin. Gewoon negeren, het gaat echt om de feta. Als hij mooi goudbruin is haal je het uit de oven. - Verdeel de stoofpot over de borden . Snijd de feta doormidden en leg op beide borden een blok. garneer met de rest van de dille.
Eetsmakelijk!.
