Vegatarisch

Lasagne met walnoot en ricotta

Net weer even wat anders.

Deze week ben ik weer begonnen met werken en ik zit totaal nog niet in het ritme. Normaal doe ik altijd boodschappen voor een hele week, nu ben ik deze week al twee keer naar de winkel geweest en had voor vandaag alweer niks, pfff.

Maar, de Italië kilo’s moeten er af (gisteren voor het eerst weer wezen sporten en wegen, oei…) dus patat halen was geen optie. Ik besloot op goed geluk een blik open te trekken wat we op onze bruiloft hadden gekregen.

Er bleken gepelde tomaten in te zitten. Mmm dat was handig want dat is wel iets redelijk algemeens, waar veel mee kon. Ik trok de koelkast en kastjes open om te kijken wat ik nog in huis had en kreeg het voor elkaar een lekkere lasagne te maken.

Lasagne met walnoot en ricotta

Recipe by Irene
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

30

minutes
Total time

35

minutes

Ingredienten

  • 1 ui

  • een blikje gepelde tomaten

  • 200 gram verse spinazie

  • lasagnebladen

  • 150 gram ricotta

  • een flinke hand walnoten

  • handje geraspte pecorino

  • knoflookpoeder

  • peper

  • Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en bak in olijfolie. Kruid met peper en knoflook.  Doe de walnoten er bij. Voeg de tomaten toe en maak met een pollepel kapot.
    Laat even lekker sudderen.
  • Ondertussen roerbak je in een koekenpan de spinazie klein. Doe het op een bord en knijp het vocht er uit. Doe de helft van de tomatensaus in een ovenschaal. Verdeel de helft van de spinazie en de helft van de ricotta er over. Leg de lasagnabladen er op.
  • Doe het hele feestje nog een keer. Rasp wat pecorino er over heen, en bestrooi met nog wat peper, knoflook en flink wat Italiaanse kruiden.
    Een half uurtje in de oven bij 180 graden en klaaaaar!

Plaats een reactie