Italiaanse vegetarische ovenschotel
Het wordt bijna saai maar weer een Italiaans receptje. Tsja, de Italiaanse keuken is ook gewoon zo lekker! Dit recept kreeg ik van mams, volgens haar was het erg lekker. En wij hebben bedacht dat dat een understatement was want het is briljant. En het is vegetarisch, dus jeeeej een aanvuller op ons, nog niet zo uitgebreide, vegetarische assortiment.
Het is wel even een werkje, dus je moet er wel tijd voor hebben. Maar hey voor koken en lekker eten moet je altijd tijd maken!

Het stomme is dat het er op de foto niet zo lekker uit ziet maar geloof me maar gewoon, het is lekker. We hebben nog een portie over voor in de vriezer, dus onderstaande ingrediënten zijn voor drie personen (of twee hele grote eters).
Melanzane parmigiano
2
servings20
minutes30
minutes50
minutesIngredienten
1 aubergine
1 courgette
4 sjalotjes
een blikje tomatenblokjes
1 bol mozzarella
150 gram parmegiano kaas of pecorino
3 tenen knoflook
een handvol verse basilicumblaadjes
gedroogde oregano
peper
paneermeel
beetje roomboter
zout
Ciabattabrood voor er bij (of iets anders wat je er bij wil)
Bereidingswijze
- Snijd de aubergine in plakken. Bestrooi met zout, en zet een kwartiertje opzij. Het schijnt dat zo de bitterheid er af gaat. Of het waar is weet ik niet, ik eet niet zo vaak aubergine en heb nu maar gewoon braaf gedaan wat er in het recept stond.
 - Snijd de courgette in plakken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer in met olijfolie. Het slaat nergens op, maar ik vind dat zo heerlijk rustgevend, een beetje met een kwastje groente verven haha. Zet de bakplaat in de oven onder de gril tot ze een beetje bruin worden.
Ondertussen kun je de sjalotjes en de knoflook fijn snijden. - Haal de courgette er uit en leg op een bord apart. Spoel de aubergine af en dep droog. Leg ze op de bakplaat en bestrijk ook met olie, en ook deze plaat mag even gezellig onder de gril.
Verhit olie in een hapjespan. Zet terug op matig vuur (dat heb ik niet haha, wel stand 5 op een inductieplaat, maar dat is ook matig ) en voeg de sjalotjes en knoflook toe. Laat lekker bakken maar niet bruin worden. - Voeg de tomatenblokjes toe, de verse basilicum, de gedroogde oregano en peper en laat lekker sudderen.
Rasp de kaas fijn. Vergeet ondertussen niet de aubergine uit de oven te halen. - Vet een ovenschaal in (jeej mag je weer met je kwastje aan het werk!). Verdeel de helft van de aubergineplakken over de bodem. Leg daarop de helft van de courgetteplakken. Vervolgens smeer je de helft van de saus er over heen. Daarna de helft van de plakken mozzarella, en de helft van de geraspte kaas.
 - En nu voel je hem vast aankomen, je hebt nog een helft over! Dus, nu heb je goed kunnen oefenen, doe bovenstaande nog een keer!
Bestrooi het geheel met een beetje paneermeel, en verdeel wat kleine klontjes boter. Doe het geheel 20-25 minuten op 180 graden in de oven. - Bak ondertussen twee kleine ciabattabroodjes af.
Het was lekker weer, dus we konden het nog buiten eten ook, op en top zomer met een zeer 
					