Moeders gaf nog wat inspirerende tips en zo maakte ik deze heerlijke taart!
Hallo allemaal, ten eerste natuurlijk hele fijne Pasen voor jullie allemaal!
Pasen is een feestelijke dag dus voor mij de aangewezen gelegenheid om weer iets lekkers te maken. Toen ik vorige week bij moeders deze heerlijke taart kreeg had ik gelijk enorm veel zin en inspiratie om ook wat te maken. Ik had al wel bedacht dat het iets met advocaat moest worden, want dat past bij Pasen vond ik.
Wil je dit ook maken? Dat kan! Wat heb ik allemaal gebruikt:
Paastaart met room en advocaat
8
servings30
minutes1
hour15
minutesIngredienten
1 pak Dr. Oetker biscuitmix (zelf maken vind ik echt een enorm gedoe en deze is heerlijk!)
5 eieren
water
advocaat
een beker geklopte slagroom (dat is voor dit echt de perfecte structuur)
paaseitjes
poedersuiker
banaan
wat chocoversiersels
Bereidingswijze
- Verwarm de oven, bij mij moest het 180 graden op boven/onder warmte, kijk even wat jouw eigen oven moet. Maak vervolgens de biscuitmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg dat je echt die 5 minuten op hoge stand blijft mixen anders wordt je biscuit helemaal niet luchtig en dat wil je juist wel (denk ik). Het wordt een dikke wittige mix. Als het een beetje op dat plamuurspul waarmee je gaatjes in je muur opvult gaat lijken doe je het goed.
- Bedek de bodem van een springvorm (mijne was 23 cm) met bakpapier en vet de randen goed in. Verdeel de biscuitmix in de vorm en doe in de oven. Bij mij was 35 minuten net ietsje te kort, ik zou volgende keer 40 doen. Prik met een satéprikker in het middel om te controleren of het echt gaar is.
- Haal de taart er uit, stort op een rooster en verwijder na 10 minuten de springvorm rand en bodem. Laat daarna door en door afkoelen. Ik maakte de taart ‘s avonds en gaf hem de hele nacht om af te koelen.
- Na een paar uur is de taart geschikt om door te snijden. Doe dit met beleid. Is je taart erg hoog geworden (dat was de mijne niet), kun je er voor kiezen om hem in drie lagen te snijden).
- Mix in een kom ongeveer de 2 derde van de beker geklopte slagroom en voeg een flinke scheut advocaat toe. Roer het door. Smeer de onderkant van de taart er ruim mee in. Leg de bovenkant er weer op. Maak nog wat extra advocaatroom aan en bestrijk de zijkant er mee. Versier met wat chocostrooisel. Dat vond ik wel lastig hoor, het werd nogal een rommeltje.
- Bestrooi de bovenkant rijkelijk met poedersuiker (mijn hele keuken was daarna wit, ach detail…). Snijd de paaseitjes doormidden, doe een toefje advocaatroom op de bovenkant en leg het eitje er in. Maak zo de hele rand af.
- Snijd een banaan in plakjes en verdeel over het midden. Strooi er wat musketzaad overheen.
Tadaaaaa je bent klaar!
Let op, de banaan kleurt redelijk gauw bruinig, de musketzaad smelt wat en je poedersuiker trekt in de taart. Wil je een pronkstuk neerzetten, decoreer dan echt op het laatste moment!
Er gaan zeker tien stukken uit. De buren (ja die van deze goulash) vonden dat geen probleem, die offerden zich met liefde op, evenals mijn schoonouders 😉