Vegatarisch

Parelcouscous met gegrilde groenten

Voor zwoele zomeravonden

Soms eet je wel eens iets wat wel zo vreselijk lekker is dat je eigenlijk iedere hap wel wil verkondigen dat het zo lekker is. Zo’n gerechtje hadden we vandaag. Ik appte van de week met vriend Marco over zijn Hello Fresh box. Ik hou daar niet zo heel erg van, ik vind het niet erg om boodschappen te doen en vind het juist leuk om zelf van alles te bedenken. Maar soms hebben andere mensen al heerlijke dingen bedacht. Hij stuurde een fotootje van een recept van parelcouscous met van alles er doorheen.Ik kende het helemaal niet, parelcouscous. Behalve dat het er heerlijk uitzag zei hij ook nog dat het heel erg lekker had gesmaakt. Ik moest dit dus maken vond ik. En nu ik het recept had kon ik gewoon naar de winkel (wat ik overigens niet heb gedaan, Jan heeft dat gedaan haha!) maar had ik geen box nodig.

Wat heb je nodig voor 2 echt wel volle borden (eigenlijk teveel maar het was te lekker dus we moesten t opeten)

Parelcouscous met gegrilde groenten

Recipe by Irene
Servings

2

servings
Total time

30

minutes

Ingredienten

  • 150 gram parelcouscous

  • 1 courgette

  • 3 bosuitjes

  • 2 grote trostomaten

  • een blik kikkererwten

  • 2 tenen knoflook

  • een paar takjes verse tijm

  • 350 ml groentebouillon

  • 75 gram feta

  • paprikapoeder

  • olijfolie

  • bakboter

  • klein scheutje citroensap

Bereidingswijze

  • Verwarm je oven voor op 220 graden. Giet de kikkerwerten af en dep ze even droog. Leg een vel bakpapier op een plaat. Verdeel de kikkererwten over de helft van de bakplaat. Bestrooi rijkelijk met paprikapoeder.
  • Halveer de courgette en snijd beide helften in plakjes. Leg deze op de andere helft van de bakplaat. Snijd de tomaten in dunne partjes en verdeel over de courgette. Leg er een stuk of 8 takjes tijm overheen. Besprenkel goed met wat olijfolie en doe wat peper er over. Zet de bakplaat in je oven. Het moet in totaal 20 minuten in de oven maar tussendoor moet je het even een keertje omscheppen. Ik zet dus altijd mijn oven op 10  minuten bij zulke dingen want ik vergeet de tijd haha.
  • Snijd ondertussen de knoflook in kleine stukjes en de bosui in ringetjes. Hou het groene gedeelte even apart.
    Verhit boter in een hapjespan en bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui. Voeg na een minuutje of 2 de parelcouscous toe. Het leken Jan zijn airsoftballetjes wel haha. Doe nog een paar takjes tijm ook in de pan en bak even mee.
  • Maak ondertussen de bouillon en giet na een paar minuten in de pan. Laat de parelcouscous koken. Het neemt het vocht op. Als het je iets te snel gaat doe je nog ietsje water erbij. Doe er wat peper bij.
    Het staat nu toch te sudderen dus je hebt even je handen vrij om de feta in stukjes te snijden.
  • Als de oven klaar is en de parelcouscous redelijk zacht voeg je de tomaten en courgette toe in de pan. Roer goed door elkaar. Voeg de helft van je feta toe en een klein scheutje citroensap.
    Voeg op het laatst de kikkererwten toe.
  • Roer er door en schep daarna direct het eten op de borden. Haal de langste takjes tijm er even uit, dat kauwt zo lastig.  Verdeel de feta en het groene van de bosui over het gerecht, eventueel wat peper en klaaaar!
    Zomers en heerlijk gerechtje!

Plaats een reactie