Groen oogt alleen al gezond!
Gisteren zijn we heerlijk uit eten geweest bij Robin Hood in Drouwen. Broertje Tim nam ons mee, superlief! En wat hebben we heerlijk gegeten, ik had biefstukpuntjes met witte asperges, gegrilde tomaat, ham en camembert. Jeeetje wat lekker. En suf als ik ben vergat ik een foto te maken, dus geen ontourtje en jullie moeten me op mijn woord geloven.
Jan had een grote gegrilde biefstuk van 400 gram, die ook zo naar binnen waaide. Kortom, een geslaagde avond.
En vandaag dan maar een vegetarisch gerechtje om even te compenseren 😉 Ik heb dit niet zelf bedacht, ik kwam dit toevallig tegen op de blog “geen blaadje sla”, geschreven door een veganistische blogger. Ik ben niet veganistisch dus heb wel enige aanpassingen gemaakt. Het was een gok, maar zeker een goede want deze blijft in ons vegetarische assortiment, want we vonden het beiden heerlijk!
Pasta met avocado/spinaziepesto en cherrytomaatjes
2
servings20
minutesIngredienten
150 gram penne, een grote avocado, 100 gram bladspinazie, een flinke hand pijnboompitten, een paar lepels olijfolie, een paar blaadjes verse basilicum, een paar blokjes gran pardano kaas, een bakje cherrytomaatjes, peper, Italiaanse kruiden, en ter garnering nog wat pijnboompitten en geraspte kaas
een grote avocado
100 gram bladspinazie
een flinke hand pijnboompitten
een bakje cherrytomaatjes
een stukje gran pardano kaas
een paar blaadjes verse basilicum
Italiaanse kruiden
Olijfolie
Bereidingswijze
- Breng de pasta aan de kook.
- Snijd de avocado en doe in een keukenmachine. Voeg de spinazie toe (even aanduwen haha het heeft altijd nogal wat volume), de basilicumblaadjes, ongeveer 2 derde van de pijnboompitten, een paar blokjes van de kaas, een flinke scheut olijfolie en een klein scheutje citroensap. Blender alles door elkaar. Als het wat te dik blijft voeg je nog wat olijfolie toe.
- Zet een koekenpan zonder olie op het vuur en rooster het andere deel van de pijnboompitjes. Snijd de tomaatjes in kwarten en voeg toe. Schep de pesto uit de keukenmachine en voeg ook toe, roer door elkaar en laat doorwarmen. Bestrooi met wat peper en Italiaanse kruiden. Nu heb je eigenlijk gewoon een flinke groene drab in je pan zitten haha.
- Giet de pasta af, en roer door het pestomengsel. Schep op en garneer eventueel met wat kaas en pijnboompitjes. Echt, het was heerlijk!
