Vlees

Pasta met witlof

Een gastblog van mijn neef Alex

Van Alex kreeg ik onderstaande foto, met onderschrift: ” En JA het was zo lekker als dat het er uit ziet”

Nou dat vraagt natuurlijk om een recept, en natuurlijk kreeg ik die van aangeplakte neef. Ik vind het een combinatie van ingrediënten die ik zelf nooit bij elkaar bedacht had, maar daarom juist een reden om het een keer te proberen!

Pasta met witlof

Recipe by Irene
Servings

2

servings
Total time

20

minutes

Ingredienten

  • 400 gram witlof

  • 250 gram champignons

  • 1 stukken gegrilde paprika uit pot

  • 6 zongedroogde tomaatjes

  • 125 gram spekjes

  • 1 grote ui

  • 1 grote rode ui

  • 100 ml rode wijn

  • 100 ml zure room of een klein kuipje creme fraiche

  • paar blaadjes verse basilicum

  • 150/175 gram spaghetti

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking
    Snij de zongedroogde tomaten en de gegrilde paprika in stukjes en bak deze met de spekjes in de pan
  • Snij de champignons in plakjes, de uien in stukjes en de witlof , en bak deze 5 minuten mee. Voeg vervolgens de wijn en als laatste de crème fraiche toe en laat het zachtjes nog een minuut of 2 koken
  • Giet de spaghetti af en voeg de saus toe. Verdeel het een en ander over de borden en maak het af met een paar blaadjes basilicum
    Bon apetit

Plaats een reactie