Pompoen is zo heerlijk veelzijdig!
Hallo!
Het is herfst! Oke vandaag stralende zon, maar toch herfst. En weet je wat bij de herfst hoort? POMPOEN! Zo maakte ik afgelopen weekend al lekker stoofschotel met pompoen. En nu was het tijd voor pompoensoep.
Want dat is zo vreselijk lekker haha. En het leuke is, het is helemaal niet zo ingewikkeld! Als je deze ingrediënten maar in huis hebt:
Pompoensoep
Servings
3
servingsTotal time
30
minutesIngredienten
1 flespompoen
1 middelgrote aardappel
1 rode peper
1 ui
1 blokje groentebouillon
1 flinke knoflookteen
kerrie
peper
olijfolie
En dan nog iets wat je erbij wil, wij hadden heerlijke focaccia met kruidenboter (serieus, daar zijn we aan verslaafd) en soepballetjes er in.
Bereidingswijze
- Goed, aan het werk! Prik met een mes een paar gaten in de pompoen. Doe ongeveer 3 minuutjes op 700 watt in de magnetron. Haal de pompoen weer uit de magnetron. Zorg dat je niet je handen brand want uit de inkepingen kan heel heet vocht komen. Pak dus eventueel even een theedoek. Schil de pompoen, dat moet nu vrij gemakkelijk gaan. Snijd doormidden, verwijder de zaadjes. Snijd de helften nogmaals doormidden en maak vervolgens blokjes.
- Snijd de knoflook teen fijn. Verhit wat olijfolie in een flinke pan en bak de pompoen en knoflook een paar minuutjes.
Ondertussen kook je een liter water, schil en snijd je de aardappel in stukjes. Snijd ook de rode peper, Verwijder de zaadlijsten, tenzij je mega pittige soep wil haha. - Voeg de aardappel en peper toe in de pan en bak mee. Doe de liter water er bij, en het bouillonblokje en breng het geheel aan de kook. Laat 15/20 doorkoken.
Vervolgens zet je het gas uit en pureer je het hele geheel met een staafmixer. Als het nou heel erg dik blijft voeg je nog wat water toe. Bestrooi met peper en kerrie. Laat nog even koken en proef of het gekruid genoeg is. - Bak ondertussen het broodje af want dat heb je gekocht omdat ik heb gezegd dat het zo lekker is.
Garneer met wat balletjes en eetsmakelijk!