Oei! De laatste blog in het ongetrouwde leven!
Ja, zelfs op de avond voor de bruiloft een ” wat eten we woensdag” !
Jan eet en slaapt vanavond bij zijn ouders, en Irene’s familie kwam haar alvast gezelschap houden.
En de bruid in spé mocht kiezen wat mama (ik dus) zou koken!
Nou, het scheelde niet veel of het was uitgedraaid op eten van de snackbar, want zo’n fancy oven
met knopjes die ik niet ken…..eigenlijk moet iemand van mijn generatie daar gewoon afblijven!
Gelukkig hadden we het op tijd in de gaten dat ik ipv de tijdknop, de temperatuurknop had verzet,
omdat de quiche wel heel snel donker kleurde! Tja, 300 graden is ook wel erg heet natuurlijk, Irene
heeft gelukkig ingegrepen zodat het eten toch nog werd zoals het bedoeld was.
Goed, het ging om bladerdeeg-quiche, en wel in 2 soorten. Voor de dames een met geitenkaas en zongedroogde
tomaatjes, voor de heren een met ham en Goudse kaas. (uiteraard is dit persoonlijk, er zijn vast dames die liever
de ham/kaas variant hebben en heren de vegetarische)
Pre-bruiloftsquiche
4
servings35
minutesIngredienten
- Vegetarische Quiche
4 plakjes bladerdeeg
150 gram geraspte geitenkaas
een zoete rode paprika
5 zongedroogde tomaatjes in stukjes)
3 eieren
een ui
olijfolie
- Quiche met ham en kaas
4 plakjes bladerdeeg
een zoete rode paprika
150 gram geraspte goudse kaas
150 gram hamreepjes of blokjes
2 eieren (ja eentje minder dan de vegetarische variant)
1 ui
olijfolie
Bereidingswijze
Fruit in wat olijfolie een gesnipperde ui, de in stukjes gesneden paprika, en 150 gram hamreepjes.
Doe je warmtebron uit OF- Fruit in wat olijfolie een gesnipperde ui, de in stukjes gesneden paprika, en de zongedroogde tomaatjes. Doe je warmte bron uit
Roer 150 geraspte Goudse kaas door het mengsel. Bekleed een kleine springvorm met 4 plakjes
bladerdeeg en doe de vulling in de vorm. Voor deze variant zijn 2 eieren genoeg, kluts ze los en giet ze over de vulling . OF- Roer 150 geraspte geitenkaas door het mengsel. Bekleed een kleine springvorm met 4 plakjes
bladerdeeg en doe de vulling in de vorm. Kluts de drie eieren los en giet ze over de vulling - Bak de quiche op 220 graden (en dus niet op 300) in ongeveer 25 minuten gaar.
Volgende week plaatst mevrouw Hoos weer een recept!