Vegatarisch

Preisoep met appel

Heerlijk, lekker licht en zomers

Wat eten we woensdag dag! Vandaag aten we een lekker soepje! Passend voor een vegetarische dag, en passend om weer even in het “het is geen vakantie meer dus iets minder snaaierij en alcohol maar meer gezond eten” regiem te komen. Ik heb al wel een collectie lekkere soepjes op de blog staan, maar ik vond het tijd voor iets nieuws. Dus ik ben vrolijk gaan googlen en kwam op een lekker soepje, wat met een paar kleine aanpassingen een heerlijk soepje werd! Ook was het lekker weer waardoor we buiten konden eten, dubbelop feest dus!

As usual heb ik wel weer soep over maar de vriezer is geduldig (al moet ik van de week echt restjes gaan eten want ik heb nu geen bakjes meer en eigenlijk ook geen vriezerplek haha. Maar ik heb gebruikt:

Preisoep met appel

Recipe by Irene
Servings

3

servings
Total time

25

minutes

Ingredienten

  • 2 preien (ongeveer 450 gram)

  • een grote appel

  • 2 teentjes knoflook

  • 1,5 blokje groentebouillon

  • een scheut kookroom

  • peper

  • kerrie

  • bakboter

  • water

  • stokbroodje en knapperbolletjes voor erbij

Bereidingswijze

  • Was de prei en snijd in ringetjes. Leg ongeveer 2 handjes ringetjes op zij. Snijd de knoflook in kleine stukjes. Schil de appel. Snijd drie kwart in grove stukken, en 1 kwart in kleine stukjes. Leg de kleine stukjes opzij, net als die preiringetjes van hierboven.
  • Verhit bakboter in een wat grotere pan (geen koekenpan, dan krijg je straks een probleem haha, gewoon een normale pan). Bak de knoflook even kort mee. Voeg daarna de preiringetjes toe en een paar minuutjes later de grote appelblokjes. Roer alles en bak nog even kort.
  • Ondertussen kook je een liter water. Voeg dit toe in de pan, samen met 1.5 blokje groente bouillon. Breng aan de kook en laat tien minuutjes koken.
    Verwarm de oven voor om je broodje af te bakken.
    Doe het gas/vuur/inductie/waar je ook op kookt uit en pureer de hele boel met een staafmixer. Voeg een flinke scheut kookroom toe, peper en kerrie en laat nog even lekker een beetje borrelen.
  • Als het brood klaar is schep je de soep op. Garneer met de overgebleven preiringetjes, stukjes appel en soepbolletjes. Bestrooi met nog een klein beetje peper en klaar ben je!
    Eetsmakelijk!

Plaats een reactie