Een gastblogje van Bert
Jeeej ineens stromen de gastblogjes binnen, dus jullie kunnen nog wat verwachten! Met vandaag een aftrap van de week, van moeders! Komt ie:
De meeste dagen kook ik, en dan vind ik het extra leuk om soms aan te kunnen schuiven.
Dit weekend had ik het prima, want zaterdag zijn we door Tim mee uit eten genomen (heerlijk en gezellig!) en zondag maakte Bert erg lekker eten, zo lekker dat ik wel 2x tegen Irene zei dat het ‘restaurantwaardig’ was. Maar zeg nou zelf, als je die foto ziet, dan wil je dat toch bestellen? Maar aangezien Bert geen eten op bestelling maakt, mag je het zelf maken. Hij heeft het recept van het Nederlands Visbureau en heeft er geen probleem mee om het te delen!
Restaurantwaardige kabeljauw met witlof
2
servings25
minutesIngredienten
4 – 6 struikjes witlof (afhankelijk van hoe dik ze zijn)
300 gram kabeljauwfilets
50 gram boter
sap van 0.5 citroen
een half bekertje creme fraiche
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel gembersiroop
3 eetlepels visbouillon (van een blokje)
1 eetlepel fijngeknipte verse bieslook
Bereidingswijze
- Bereiding: De witlof schoonmaken door de stronken af te snijden en de harde kern eruit te snijden. Daarna de struikjes in de lengte in smalle reepjes snijden. In een ruime koekenpan of hapjespan de boter smelten en de kabeljauwfilets op hoog vuur aan beide kanten bruin en gaar bakken, ongeveer 5 minuten.
- Neem dan voorzichtig de vis uit de pan, bestrooi met zout en peper en houd ze afgedekt warm. Vervolgens roerbak je de witlof in de overgebleven boter in de pan voor ongveer 3 minuten.
- Dan voeg je het citroensap, de creme fraiche, de mosterd, de gembersiroop, de visbouillon, wat gemalen peper en evt. nog een snufje zout toe en dan warm je het nog 1 minuut goed door.
- Verwarm 2 borden, schep daar de witlof met de saus op en leg daarbovenop de kabeljauw. Tenslotte strooi je de bieslook over het gerecht. Als bijgerecht is aardappelpuree lekker, maar je kan natuurlijk ook iets anders kiezen. Erg lekker met een glas koele Chardonnay!
