Vlees

Risotto met spekjes en erwtjes

Je krijgt toch nooit genoeg van risotto!

Hallo!

Dit risottoreceptje kreeg ik van een collega. En JEMIG wat was dit vreselijk lekker! Ik hou sowieso erg van het smeuige van risotto, maar met deze ingrediënten was het weer eens anders dan normaal en ik werd er erg happy van!  Het recept is ietsje aangepast (natuurlijk weer ;)) Het is een goede mix van zoutig, smeuiig en vooral lekker haha! Dit was weer iets teveel voor 2 personen maar te weinig voor 3 dus er staat mooi een bakje in de vriezer.

Risotto met spekjes en erwtjes

Recipe by Irene
Servings

2

servings
Total time

35

minutes

Ingredienten

  • 175 gram risottorijst, ongeveer 800 ml kruidenbouillon, een grote ui, 220 gram diepvries erwtjes, 125 gram gerookte spekblokjes, 30 gram pecorino, een handje gehakte bladpeterselie, 30 gram bakboter (niet die vloeibare maar echt zo’n blokje), peper.

  • 800 ml kruidenbouillon

  • 1 grote ui

  • 220 gram diepvrieserwtjes

  • 125 gram gerookte spekblokjes

  • 30 gram pecorino of parmezaan (geraspt)

  • een handje gehakte bladpeterselie

  • 30 gram boter (niet vloeibaar maar echt zo’n blokje)

  • peper

Bereidingswijze

  • Snijd de ui in kleine stukjes. Maak de bouillon. Ik moet trouwens even wat over die ui vertellen. Er stond “een verse ui” Dus ik appte al naar moeders, “ja logisch je gaat toch geen oude ui gebruiken….”en toen kreeg ik een hele uitleg over dat er ook ingemaakte uien bestaan, waar ik het bestaan niet van af wist haha, afijn, weer wat geleerd.
    Maargoed, we gaan koken!
  • Verhit 10 gram van de boter in een hapjespan en fruit de ui hierin. Voeg de spekblokjes toe. Voeg de rijst toe en bak ruim een minuutje mee. Doe een flinke scheut bouillon er bij, en roer tot het is opgenomen. Blijf dit doen. Het gas mag matig staan, hoeft niet hoog, dan verdampt de bouillon veel te snel. Voeg na een paar minuutjes de bevroren erwten toe en laat alles lekker sudderen. Zorg dat het niet droogkookt, blijf er af en toe wat vocht bij gieten.
  • Bestrooi het gebeuren met wat peper.
    Ondertussen kun je de kaas raspen en de peterselie fijn hakken. Proef af en toe even of de rijst gaar is, het blijft bij mij altijd best lang met net te veel bite en INEENS is het goed. Als het gaar is haal je de pan van de warmtebron af (ik doe dat altijd heel makkelijk en zet het gewoon op de inductieplek (ik wist t inductiewoord voor gaspit niet) er naast.
  • Voeg nu de rest van de boter in blokjes toe en de geraspte kaas en roer alles door elkaar. De kaas en boter smelt als het goed is direct en geeft die heerlijke smeuiigheid aan de risotto. Bestrooi met de peterselie en eventueel nog wat peper.
    Dat was hem alweer, schep het op en ga er lekker van genieten!!!!

Plaats een reactie