Vlees

Spaghetti met worst en prei

Ik vond dit restaurant eten!

Veel mensen vinden maandagen stom. En daarom ga ik jullie maandag leuker maken met een onwijs lekker recept. Spaghetti met worst, prei en witte wijn!

Ik vond het online, op de blog “alles over Italiaans eten”. Ik vond het een bijzondere combinatie, maar het pakte ontzettend goed uit. Zeer zeker voor herhaling vatbaar. Binnen een half uurtje staat dit gerecht op tafel, dus dat is ook nog eens een leuke bijkomstigheid. Voor twee personen heb je nodig:

Spaghetti met worst en prei

Servings

2

servings
Total time

30

minutes

Ingredienten

  • 150 gram dikke spaghetti (ik had linguine nr 7)

  • 2 saucijzen

  • een prei

  • een ui

  • een flinke teen knoflook

  • 325 ml droge witte wijn

  • platte peterselie

  • parmigiano regiano kaas

  • peper

  • bakboter

Bereidingswijze

  • Voordat je gaat koken is het handig als er al wat dingen zijn gesneden. En daarom: Snijd de ui en knoflook in stukjes. Was de prei en snijd in dunne ringetjes. Haal het velletje van de saucijzen af en snijd het worstvlees in stukjes.
  • Verhit bakboter in een koekenpan en bak de stukjes worst op hoog vuur aan alle kanten bruin. Zet lager en laat sudderen. Bak in een andere pan, ook in bakboter, de ui en knoflook aan. Voeg de preiringetjes toe en laat het een paar minuutjes op matig vuur staan, af en toe even roeren. Voeg vervolgens 250 ml witte wijn toe, bestrooi met wat peper en zet het vuur laag en laat de prei zacht sudderen in de wijn.
  • Breng ondertussen de spaghetti aan de kook.
    Na een minuut of 5/6 giet je alles uit de “preipan” even in een blender of keukenmachine of staafmixer. Blender het tot een sausachtige substantie. Bij mij bleef het wel heel dik, dus ik goot er nog een scheut wijn bij en roerde het er door heen zodat het meer saus werd. Proef even of je er nog iets meer peper over wil doen (wilde ik wel). Zo ja, doe dat dan ook, anders is voorgaande actie een beetje zinloos.
  • Hak een paar takjes peterselie, ik heb er een paar grof gelaten en een paar heel fijn gehakt. Rasp de kaas, en verwarm ondertussen je borden. (ik doe dat in de magnetron, 2.5 minuut op 900, gaat prima!)
  • Giet de spaghetti af, en verdeel over de borden. Verdeel de worst inclusief het bakvet over de spaghetti. Schep de saus er overheen. Tot slot maak je het af met de peterselie en kaas.
    Eetsmakelijk, ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Plaats een reactie