Vlees

Spitskoolschotel met rookworst

Lekker, eenvoudig en snel klaar

We gaan eten koken!

Maar eerst wil ik jullie even vertellen dat ik echt supertoffe roze sandaaltjes heb gekocht. Heeft dat iets met gezellige gerechten te maken? Nee, maar het is wel leuk. Oke nu door naar recepten.

Ik had nog spitskool liggen in de koelkast.De oplettende lezer weet dit, aangezien ik vrijdag 150 gr spitskool sneed voor mijn plaaaaaattaaaaaart. Dus daar moest iets mee gedaan worden.

Maar spitskool alleen is ook maar zo saai he. Ik maakte dus deze spitskoolschotel.

Spitskoolschotel met rookworst

Recipe by Irene
Servings

2

servings
Prep timeminutes
Cooking timeminutes
Total time

30

minutes

Ingredienten

  • ongeveer 3 kwart spitskool

  • een rookworst

  • een zakje voor 2 porties aardappelpuree (ja of zelf maken maar daar had ik geen zin in en dan was het niet meer snel)

  • een portie groentesaus (ja ook dat kwam vandaag uit een zakje)

  • knoflooksnippers

  • peper

  • kerrie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de spitskool klein. Maak de groentesaus aan in een ruime pan. Voeg vervolgens de spitskool toe, roer goed door de saus heen en laat zacht een beetje sudderen. Bestrooi met een beetje knoflook, peper en kerrie
  • Maak ondertussen de aardappelpuree klaar zoals je wil, ook hier deed ik wat peper in. Snijd de rookworst in dunne plakjes.
  • Verdeel de spitskool in een ovenschaal. Doe de aardappelpuree er overheen. Tot slot decoreer je het geheel met de plakjes rookworst. Betrooi nog eenmaal met knoflook, peper en een beetje kerrie en doe 20 minuutjes in de oven.
  • Makkelijk, lekker, kortom, prima door de week eten!

Plaats een reactie