Want hallo, je moet natuurlijk wel iets oranjes eten op koningsdag!
Oranje eten. Daar zijn natuurlijk honderden keuzes in, wortelen, pompoen, sinaasappels, oranjetompoucen (maar die laatste hadden we vanmorgen al) Dus, werd het vegetarische tandoori. Dat eten we wel vaker maar stond nog steeds niet op de blog. En we eten er altijd naans bij. Maar ik maak het nooit zelf. Nu wel! dus eigenlijk een dubbele blog.
Tandoori met bloemkool en zelfgemaakte naans
2
servings30
minutesIngredienten
- Tandoori
1 pot chicken tonight tandoorisaus
300 gram (diepvries) bloemkoolroosjes,
een flinke hand cashewnoten
een handje rozijnen
rijst (als je wil, zelf even kijken hoeveel. Ik heb dat zelf nooit want al naans, en dubbel koolhydraten vinden mijn heupen niet leuk)
- Naans
150 ml volle yoghurt
200 gram zelfrijzend bakmeel
olijfolie
knoflooksnippers
za’atar (een gedroogd kruid)
Bereidingswijze
- Meng de ingredienten voor de naans in een kom en kneed het tot een deeg. Doe eerst echt even wat bakmeel op je handen want het plakt gigantisch. Als je het op het punt komt dat je denkt “oke laat maar dit wordt niks meer, er zit overal deeg maar ik heb nog steeds geen deegbol” dan zit je goed, ga dan nog eventjes door! Strooi flink bakmeel op een plank en op de deegroller. Verdeel het deeg in 4 bolletjes en rol ze uit. Kijk wel een klein beetje uit met strooien want niet alleen je deeg kan overal zitten, je meel ook…
- Doe de tandoorisaus in een koekenpan. Voeg de bloemkool toe en laat koken. Kook in een ander pannetje de rijst gaar.
- Voeg de noten en rozijnen toe en laat op laag vuur lekker warm worden.
Verhit ondertussen een grilpan, laat zo heet mogelijk worden. Meng ondertussen een scheut olie met de knoflook en za’atar. Leg een plak deeg zonder de pan in te vetten er in. Zet het vuur ietsje lager. - Besmeer de naans met het kruidenmengsel. Laat een paar minuten bakken, draai om en besmeer weer. Bak zo alle naans. Je kunt ze ondertussen warm houden op een bord onder aluminiumfolie.
Giet de rijst af. Schep alles in een kom, neem de naans mee naar tafel en je bent good to go!