Vlees

Kip Madras zonder pakje

Niet helemaal, maar het leek er wel op

Hoihoi

Het was al weer even geleden dat ik een blogje gemaakt hhad! Maar nu heb ik er zin in en tijd voor, en gelukkig heb ik nog e.e.a. bewaard waar ik over kan bloggen.

Vandaag een blogje van een zelfgemaakte “kip madras”. Het is vast niet officieel kip madras. Maar! Van de Knorr wereldgerechten heb je een pakje wat kip madras is en die vinden we erg lekker. Alleen vind ik het altijd een uitdaging om zo min mogelijk met pakjes en zakjes te koken, dus zonder het Knorr pakket.

Ik heb hiervoor een recept gebruikt (en aangepast) wat moeders gebruikt voor rijst met kip en kerrie. En hier een madrassig tintje aan toegevoegd. Ach hoe je het ook wil noemen, het was in ieder geval lekker!


Wat heb je nodig voor twee personen:

Kip Madras zonder pakje

Personen

2

personen
Totale tijd

25

minutes

Ingredienten

  • 250 gram kipfilet, een ui, twee tenen knoflook, een appel, 250 gram sperziebonen, kerrie, ketjap, rijst voor 2 personen (bij ons 1 senseo kopje ongekookte rijst), melk (ik heb het op de gok gedaan, denk 150 ml ongeveer), bakboter, theelepeltje bouillonpoeder, peper

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 1 appel

  • 250 gram (diepvries) sperziebonen

  • rijst voor twee personen (hier 1 senseokopje ongekookte rijst)

  • kerrie

  • ketjap

  • 150 ml melk

  • een beetje bouillonpoeder

  • peper

  • bakboter

Bereidingswijze

  • Snijd de ui, knoflook en kipfilet. Bak de ui en knoflook in de bakboter. Strooi er rijkelijk kerrie overheen en bak lekker door. Voeg de kip toe en laat meebakken. Voeg de melk, een scheut ketjap en de bouillonpoeder toe. Roer door en laat de smaken lekker intrekken. Wordt het te droog, voeg dan nog wat melk/ketjap toe.
  • Kook ondertussen de rijst en de boontjes gaar.
    Snijd de appel in stukken. Giet de bonen af en voeg toe aan het kipmengsel. Doe het zelfde met de appel (het toevoegen dan, niet het afgieten want er valt weinig af te gieten aan een appel)
    Proef of het niet te flauw is, vind je dat wel, doe er dan wat aan haha. Voeg dan bijv peper toe, of nog wat bouillon, doe dit naar smaak.
  • Giet de rijst af en roer door het kipgedoetje heen.
    Klaaaaar! En lekker! En geen pakjes!

Plaats een reactie