Uit de oven 🙂
Hallo!
Hoogste tijd voor een receptje! Ik heb dit recept gevonden op deze blog, maar hem wel wat aangepast (natuurlijk) haha! Wij vonden dit heel erg lekker en het is een leuke aanvulling op een vegetarische dag, weer eventjes heel wat anders!
Eigenlijk zouden dit zoete aardappel frietjes moeten zijn, ik had echter zoete aardappels gekocht en ze werden niet zo frietig (geen krokant laagje) maar wél heel lekker. Dat even ter zijde. Wat hebben we nodig voor 2 flinke porties:
Zoete aardappel, feta en kikkererwten
Personen
2
personenVoorbereidingstijd
10
minutesKooktijd
30
minutesTotale tijd
40
minutesIngredienten
500 gram zoete aardappelen
300 gram kikkererwten
200 gram feta
150 gram bladspinazie
3 bosuitjes
6 eetlepels Griekse Yoghurt
een scheut curry
knoflookpoeder
paprikapoeder
olijfolie
cayennepeper
gewone peper
Bereidingswijze
- Verwarm je oven voor op 220 graden.
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dunne reepjes. Verdeel ze over een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met paprika poeder en wat knoflook en bak ze in de oven, ongeveer 30 minuten. - Snijd je feta in stukjes.
Snijd de bosui in ringetjes en bak in een beetje olijfolie in een koekenpan. Laat de kikkerwten uitlekken en bak mee met de bosuitjes. Voeg ongeveer 2/3e van de feta in stukjes toe en laat het er door smelten. Aan het eind doe je handje voor handje 150 gram spinazie erbij (je houdt dus 50 gram over), en laat het slinken. Bestrooi het geheel met knoflook en een beetje cayenne peper. - Meng in een kommetje de yoghurt, curry en een beetje paprikapoeder.
Haal je zoete aardappel uit de oven en verdeel over het bord. Garneer het geheel met ongebakken spinazie. - Vervolgens verdeel je de kikkererwten over de borden en doe je het restant feta er over. Voeg een paar lepels yoghurt saus toe over het gerecht en bestrooi het hele gebeuren gezellig met wat peper.
Het is écht lekker, benieuwd wat jullie vinden!