Hallo! Tijd voor een HEERLIJK gerechtje.
Wat heel erg leuk is van dit gerecht, is dat het je zelf misschien tien minuten kost. Hooguit. En de rest, dat doet de oven voor je, hoe fijn is dat!
Oke dat is niet helemaal waar, je moet natuurlijk wel eerst even boodschappen doen. Maar ik maak het je makkelijk en vertel je wat je moet kopen. Voor twee personen haal je:
Gevulde kipfilet met tomaat en artisjokken
Personen
2
personenVoorbereidingstijd
10
minutesKooktijd
25
minutesTotale tijd
35
minutesIngredienten
2 kipfilets
1 bol mozzarella
4 plakken prosciutto of andere rauwe ham
een blikje artisjokharten
mini trostomaatjes
pesto
verse basilicum
gedroogde tijm
peper
knoflooksnipper
aluminiumfolie
bijgerecht, wij hadden patatjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180 graden.
Snijd de kipfilets overdwars in, zodat je ze kunt open klappen. Klap hem vervolgens ook daadwerkelijk open. Besmeer met pesto en leg er plakjes mozzarella op. Klap de kipfilet weer dicht. Vouw per kipfilet twee plakken ham strak er om heen. - Leg twee stukken folie klaar op een bakplaat. Leg een kipfilet op een stuk folie. Leg er een takje met tomaten bij, en een stuk of drie artisjokharten. Besprenkel het geheel met olijfolie en bestrooi met tijm, peper en knoflook. Vouw het folie dicht, niet helemaal strak, hou aan de zijkant een klein “luchtgaatje” over.
Maak dit pakketje nogmaals. - Schuif het hele gebeuren in de oven. Na ongeveer 25 a 30 minuten is het gaar. Kijk even of de kip ook echt goed gaar is, ik wil jullie geen salmonella geven haha.
Haal de pakketjes uit de oven, schep het geheel op een bord. Doe er wat gescheurde stukjes verse basilicum bij en you are good to go!
