Vegatarisch

Fagioli all’uccelletto

Less is more! (let op, bonen moeten 8 uur wellen)

Jeeej mijn eerste nieuwe blog op mijn nieuwe site, leuk leuk! Ik heb best een voorraadje voor jullie liggen. We beginnen met een heerlijk eenvoudig Italiaans gerecht. Er zitten zo weinig ingrediënten in, maar het is ontzettend smaakvol, en voor ons zeker een blijvertje. Dit recept komt uit de Foodies. Er zijn een hele hoop speciale uitvoeringen van te vinden maar ik heb de “eenvoudige” versie gemaakt, echt heerlijk.

Let op, vergeet niet dat je als je dit ‘s avonds wil eten, je ‘s morgens je bonen in een pan water zet om te wellen. Ik vergat dat. En nog eens. Dus wij aten het twee dagen later dan gepland haha!

Afijn, genoeg intro, wat hebben we nodig en wat gaan we doen!

Fagioli all’uccelletto

Servings

2

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

Ingredienten

  • 250 gram gedroogde witte bonen

  • 2 tenen knoflook

  • 10/15 gram verse salie

  • 50 ml + wat extra olijfolie

  • 400 ml tomatenpassata

  • 150 gram cherrytomaatjes

  • zwarte peper

  • parmezaanse geraspte kaas

  • een ciabatta

Bereidingswijze

  • Was de witte bonen en week ze 8-12 uur in ruim koud water.
  • Giet de bonen af en doe ze in een ruime pan. Voeg water toe tot ze ongeveer een cm onder water staan, en laat ze ongeveer 45 minuten rustig koken op laag vuur
  • Verhit in een skillet of andere koekenpan 50 ml olijfolie en bak de helft van de salieblaadjes krokant. Schep de blaadjes er weer uit en laat even kort uitlekken op keukenpapier
  • In het vet wat nog in de pan zit bak je de overige salie en pers je de twee tenen knoflook er boven uit. Voeg de passata en de cherrytomaatjes (ongesneden) toe. Breng rustig aan de kook
  • Giet de bonen af en voeg ze er toe, laat nog 10 minuutjes mee koken
  • Bak ondertussen een ciabatta af
  • Bestrooi het hele gebeuren met parmezaanse kaas en peper, en schuif kort onder de gril tot het lekker gratineert. Let op, als je geen ovenbestendige pan hebt, dan natuurlijk even overscheppen.
  • Snijd de ciabatta in plakken. Bestrijk de helft van de plakken met olijfolie en leg even in de oven er bij tot ze knapperig worden
  • Haal de pan uit de oven en serveer met de twee soorten brood. HEERLIJK

Plaats een reactie