Vegatarisch

Fetaflapjes

Tijd voor een bladerdeeggerechtje. Want bladerdeeg staat gelijk aan lekkere hapjes.

Dit keer waren ze gevuld met feta. Dit recept is niet helemaal van mij, ik heb ooit een keer met oud en nieuw fetaflapjes gegeten bij mijn lieve tante Nel en ik was helemaal in de gloria. Sowieso ben ik een enorme fetafan, want van diezelfde tante kreeg ik een keer een hele pot feta voor mijn verjaardag. Hoe lief is dat!

Maar, de fetaflapjes heb ik altijd onthouden. Of ze helemaal hetzelfde zijn weet ik niet, maar de basis komt iig van haar. Verder vond ik het leuk om eens iets anders te doen dan gewone groente, dus besloot een erwtenpuree te maken.

Fetaflapjes

Recipe by IreneCourse: Uitgebreide gerechten, Vegetarisch
Servings

2

servings
Total time

40

minutes

Ingredienten

  • 4 pakjes bladerdeed

  • een blok fetakaas

  • citroensap

  • knoflookpoeder

  • gedroogde munt

  • bijgerechten (in ons geval waren dat aardappel kroketjes en 250 gram diepvrieserwten + scheutje kookroom

Bereidingswijze

  • Snijd de feta in kleine stukjes en doe in een kom met knoflookpoeder
  • Een scheutje citroensap en gedroogde munt en stamp fijn
  • Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat en leg feta er op. Met een lepel wordt t bij mij een en al geknoei met die fetakruimels, ik vind het makkelijker met de hand te doen en dan ook echt een beetje stevig aanduwen.
  • Vouw de flapjes dicht en doe ze 25 minuten bij 200 graden in de oven.
  • Bijgerecht
  • Kook in een laagje water de erwten beetgaar.
  • Stop in een blender, samen met een scheutje kookroom en gedroogde munt.
  • Blender het kort, het hoeft geen soep te worden, er mogen best nog wat stukjes erwt in zitten. Bestrooi het goedje met nog wat zwarte peper.

Haal alles weer uit de oven, bij mij was de feta er iets uitgekomen maar dat mag de pret niet drukken.

Dat was hem weer voor dit keer! (dat rijmt)

Plaats een reactie