Dit is 1. heel lekker en 2. heel makkelijk.
Het is 9 uur in de ochtend en ik heb het alweer over avondeten… waarom toch. Nou, omdat ik mijn eten van gister graag wilde plaatsen. Want, het was 1. heel lekker en 2. heel makkelijk.
Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik niet zelf met dit recept kwam. Als ik boodschappenlijstjes maak kijk ik altijd in de koelkast wat ik nog heb liggen want ik houd echt niet van eten weggooien, dit doe ik dan ook echt nooit. En juist door ingrediënten te combineren die ik niet bij elkaar had gekocht komen er weer eens andere dingen uit.
Ik zat gezellig met mijn moeder te chatten, en we maakten samen een boodschappenlijst, want samen over eten praten is leuker dan er in je eentje over nadenken. Zo vertelde ik dat ik een miljoen stengels bleekselderij over had (het zouden er misschien iets minder kunnen zijn, grove inschatting dit) en wortelen. En vroeg wat ik er mee zou maken. Moeders sloeg aan het googlen en kwam bij een lekker recept, die ik een miniscuul beetje heb aangepast. Zo zag het er uit!
Makkelijke wok
Course: Uncategorized2
servings20
minutesIngredienten
2 kleine biefstukjes
300 gram wortelen
2 a 3 stengels bleekselderij
teriyaki woksaus
Rijst
Olie
Bereidingswijze
- Schrap de wortels en snijd in plakjes. Verwijder de draden van de bleekselderij en snijd in plakjes.
- Verwarm de olie en bak de groenten. Kook ondertussen de rijst gaar.
- Snijd de biefstuk in stukjes en wok kort op hoog vuur mee.
- Voeg uit het flesje teriyakisaus ongeveer 5 a 6 eetlepels saus doe.
- Strooi er nog wat peper over.
- Voeg de rijst in de wok doe, roer, schep op, klaaaaar!