Taart en Cake

Biscuittaart met chocolademouse en aardbeien

Speciaal voor moederdag

Gisteren was het moederdag. En ik greep deze gelegenheid direct aan om een taart te bakken! Het heeft wat voeten in de aarde gehad, de eerste biscuit mislukte (zet de oven dan ook op de goede stand…) en ik had te weinig marsepein (koop dan ook genoeg…) maaaaar het resultaat mocht er zeker zijn! Een gevulde biscuit, omhuld met marsepein, speciaal voor moederdag!

Wat heb je nodig voor deze taart:

Biscuittaart met chocolademouse en aardbeien

Recipe by Irene
Servings

10

servings
Prep time

45

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

1

hour 

30

minutes

Ingredienten

  • 1 pak biscuitmix van dr oetker (of natuurlijk zelf maken maar dit moest gauw gauw)

  • 5 eieren

  • een beker chocolademousse

  • een klein bekertje slagroom

  • een bakje verse aardbeien

  • een eetlepel suiker

  • ongeveer 500 gram witte marsepein, en nog wat gekleurde marsepein voor de decoratie

  • suikerpareltjes

Bereidingswijze

  • Mix de ingrediënten voor de biscuit volgens de verpakking. Zet je oven op de juiste stand, en bak de biscuit mooi gaar. Gebruik een sateprikker om te checken of de binnenkant echt gaar is. Laat volledig afkoelen. Dit duurt echt een paar uur, dus beter kun je de biscuit de avond van te voren maken. Als hij nog een kleeeein beetje warm is gaat het brokkelen met doorsnijden en dat wil je niet. Onee wil ik dat niet? Nee dat wil je niet. 
  • De volgende dag kun je verder! Klop met wat suiker de slagroom stijf. Was de aardbeien en snijd in schijfjes. Dan komt het spannende deel, snijd je taart. Het liefst in drie lagen. Ik gebruikte dit taartmes, serieus, IDEAAL! Leg de lagen naast elkaar.
  • Smeer chocolademousse op de onderste laag. Bedek met aardbeitjes. Smeer op de onderkant van de middelste laag nog meer mousse en leg de laag er op. Besmeer de bovenkant van die laag met slagroom, en leg ook hier aardbeitjes. De onderkant van de bovenste laag krijgt ook een lekker laagje slagroom, en leg ook dit er weer op. Dan krijg je best wel een perfecte taart. Smeer de bovenkant en zijkanten van de taart heel dun in met nog wat slagroom.
  • Dan ga je de marsepein uitrollen. Het beste kun je dit op een soort tafelzeil doen. Smeer goed in met kokosvet of ander vet, want je gaat je marsepein best dun rollen, en je wil niet dat het scheurt. Meet de taart op (niet alleen de bovenkant, ook de hoogte van beide zijkanten). tel de cm bij elkaar op en je weet de doorsnee van je lap marsepein.
  • Pak de lap af en toe even op en draai een kwartslag, dan wordt het meer een cirkel. Rol de lap deels over je deegrol en pak hem verder op zodat je hem over de taart kunt draperen. Strijk de bovenkant glad en begeleid de lap om de taart heen. Dit is best geklungel om een beetje netjes en zonder teveel plooitjes te krijgen. Word niet sip als er aan de onderkant een klein stukje scheurt, dan plak je er gewoon een extra bloemetje overheen. Zolang je maar zorgt dat de bovenkant er mooi strak uit ziet.
  • Maak vervolgens de decoratie. Zoals jullie zien heb ik van donkerroze marsepein een soort lint om de onderkant van de taart gemaakt. Meerdere redenen. Het staat leuk, het is lekker, en je verdoezeld alle oneffenheden van de onderkant.
    Decoreer je taart zoals je wil, en klaar!
    Kijk nou eens wat een perfecte laagjes het werden!
  • Moeders was blij, hij was erg lekker en netjes, we konden buiten eten, kortom, geslaagd!

Plaats een reactie