Vegatarisch

Ravioli met peer en brie, met een pecorino/roomsausje

Tijd over dit weekend? Dan raad ik je ten zeerste aan om dit gerecht te maken!

Het originele recept is met gorgonzola maar omdat we daar allebei niet zo’n fan van zijn heb ik dat vervangen met brie. Dat ging prima! Mist misschien een klein beetje pit, maar dan maar wat extra peper 😉

Maar zoals ik zei, neem er even de tijd voor. Wat heb je nodig:

Voor de pasta zelf:  200 gram bloem of semola, 2 eieren, een flinke lepel olijfolie en een beetje zout

Voor de vulling en de saus: 2 peren, ongeveer 100 gram brie, een half kuipje philadelphia, een hand walnoten, 200 gram room, 2 flinke handen geraspte pecorino, peper, knoflook, platte peterselie.

Maak eerst het deeg door alle ingrediënten daarvan te mengen en daarna zeker tien minuten goed te kneden. Wikkel het in plasticfolie en laat minstens een uur in de koelkast liggen.

Neem even pauze 😉

Ravioli met peer en brie, met een pecorino/roomsausje

Recipe by Irene
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Total time

1

hour 

30

minutes

Ingredienten

  • Voor de pasta
  • 200 gram bloem of semola

  • 2 eieren

  • een flinke lepel olijfolie

  • een beetje zout

  • Voor de vulling en de saus
  • 2 peren

  • ongeveer 100 gram brie

  • een half kuipje philadelphia

  • een hand walnoten

  • 200 gram room

  • 2 flinke handen geraspte pecorino

  • knoflook

  • platte peterselie

Bereidingswijze

  • Pasta
  • Maak eerst het deeg door alle ingrediënten daarvan te mengen en daarna zeker tien minuten goed te kneden. Wikkel het in plasticfolie en laat minstens een uur in de koelkast liggen.
  • De vulling en de saus
  • Schil en snijd de peren in stukjes. Doe hetzelfde met de brie en rasp vast de pecorino. Het kan maar klaar zijn.
  • Doe de peren in een koekenpan met wat olie en bak ze lekker zacht. Voeg de philadelphia (of andere roomkaas) toe en laat smelten. Voeg de stukjes brie toe en laat die ook smelten. Kruid met wat peper, roer even goed door elkaar en haal van de warmtebron af. Zet op zij.
  • Nu kun je de ravioli maken. Als je een pastamachine hebt rol je 2 lappen uit tot stand 5. Heb je dat niet, ga dan met de deegroller aan de gang en zorg dat het een mooie (niet te) dunne lap wordt.
  • Heb je een raviolimal, leg daar de eerste lap over en druk het deeg in de kuiltjes. Verdeel de vulling, leg de tweede lap er op en rol er een paar keer met een deegroller overheen zodat het goed aan elkaar plakt en het vanzelf “lossnijdt”. Dit klinkt enorm simpel, dit duurde gister een eeuw omdat mijn deeg scheurde en ik kussentje voor kussentje moest maken. Maar afijn, bezigheidstherapie haha.

    Heb je geen mal, verdeel dan bergjes vulling, leg een tweede lap er overheen , en snijd zelf kussentjes.
  • Verwarm de room samen met de pecorino, wat knoflook en peper in een pannetje. Vaak roeren, anders krijg je zo’n vies vel er op (blllg) Als het al een sauzige substantie heeft, breng dan de ravioli aan de kook.

    En nu benadruk ik nogmaals hoe belangrijk het is dat de kussentjes goed dichtzitten. Dat was bij mij niet overal het geval dus de peer en kaas dreef door de pan haha. Gelukkig was het grootste deel goed.
  • Hak in een vijzel of ergens anders een hand walnoten klein. Hak ook de peterselie. Verwarm de borden in de magnetron.
  • Als de ravioli gaar is schep er uit met een schuimspaan en doe in de borden. Verdeel de roomsaus erover .Maak af met de gehakte noten en peterselie.

En dan, kun je eten! Het is machtig haha, maar wel zeker de moeite waard!!!

Plaats een reactie