Lekker verwarmend soepje
Ik ga op mijn werk vragen of ze het oke vinden als ik iedere dag om 3 uur stop en toch fulltime salaris krijg. Dan kan ik tenminste vaker bloggen want het schiet er gigantisch bij in.
Ik heb al ruim een week geleden bloemkoolsoep gemaakt. Toen ik dat aan moeders vertelde zei ze dat ze ooit vroeger een keer een opstel over bloemkoolsoep geschreven had (je verzint het niet he), ze haalde er een 9 voor. Ik vroeg me af waarom in vredesnaam een opstel over bloemkoolsoep maar dat was stiekem weer de schuld van opa. Het opstel moest een sage of legende zijn over een stadje. Als moeders vroeger vroeg waar iets lag zei opa “Bloemkoolstronkeradeel (moeders voegde overigens nog heel lief toe naar mij “dat bestaat niet echt hoor”. Oh, ik wilde het al net op de kaart zoeken hahaha. Nee hoor lieve mama ;)). Maar afijn, er werd in Bloemkoolstronkeradeel bloemkoolsoep gekookt en dat won een prijs.
Het kon dan natuurlijk ook niet anders dan dat mijn soep ook lekker zou worden.
Het was écht heel erg lekker. En machtig. Dit was dus ook te veel haha, maar jullie kennen me inmiddels, mijn vriezer puilt uit met bakjes want ik bewaar alles. En dat is ideaal op zo’n volle dag waarin ik ook niet kan bloggen, heb ik lekker eten zonder moeite. Dus nu bevindt zich ook nog een bak bloemkoolsoep.
Bloemkoolsoep
3
servings30
minutesIngredienten
1 bloemkool
1 ui
een grote teen knoflook
900 ml groentebouillon
twee laurierblaadjes
een volle eetlepel gedroogde tijm
flinke hand geraspte kaas
olijfolie
peper
knapperbolletjes of soepstengels of iets anders waar je zin in hebt
Bereidingswijze
- Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes. Snijd de bloemkool in roosjes.
- Verhit olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook daar in. Voeg de bloemkool toe en bak eventjes kort mee. Ondertussen heb je tijd om water te koken en de bouillon te maken. Giet het in de pan er bij, samen met de laurierblaadjes en de tijm.
- Laat een kwartiertje of 20 minuten koken, tot de bloemkool zacht is. Haal de laurierblaadjes er uit en pureer het geheel met een staafmixer.
- Voeg 1 of 2 (hoe kazig je het zelf wil hebben) handen geraspte kaas toe en laat het er doorheen smelten. Bestrooi het geheel nog met wat peper en het is klaar!
In de komen kun je het nog garneren met een klein beetje kaas en soepballetjes 🙂