Bij Jan is dit al in de top 3 favoriete gerechten gekomen, dus ik zou zeggen maak het een keer!
Hallo!
Twee weken geleden al weer dat ik mijn laatste blogje heb geplaatst. Schande, ik weet het. Vorige week had ik vrij en had ik mijn oplader op het werk laten liggen dus kon ik niet in mijn eigen laptop. Toen wist ik mijn wachtwoord niet meer dus kon niet ergens anders zomaar inloggen en toen had ik eigenlijk helemaal geen zin om van alles uit te zoeken en dacht noujaaa dan maak ik het wel weer goed! Dit is ook gelijk een wat eten we woensdag want vanavond eten we niet blogwaardig.
Nu maak ik het goed met een HEERLIJK receptje. Het was een gok. Maar een hele goeie.
Vegetarische gevulde paprika’s met risotto
2/3
servings40
minutesIngredienten
3 paprika’s
120 gram risottorijst
3 bosuitjes
ongeveer een liter buillon
een bolletje mozzarella
een stukje parmigiano regiano kaas (ik heb niet gewogen, het waren ongeveer twee handen geraspte kaas vol, mag echt wel flink wat zijn)
knoflook
italiaanse kruiden
peper
olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het kapje van de paprika’s af, halveer ze en haal de zaadlijsten er uit. Leg ze met de open kant naar boven in een ovenschaal en schuif ze in de oven.
- Snijd de bosui in ringetjes, en de kapjes van de paprika in stukje. Zorg dat er ongeveer een liter bouillon klaar staat. Dan begin je met de risotto.
- Verhit olijfolie en voeg de rijst toe. Bak even kort aan. Voeg de bosui en de paprikastukjes toe.
- Giet een scheut bouillon toe tot alles is opgenomen en herhaal dit een paar keer. Het kan zijn dat je niet heel de liter nodig hebt, dat hangt er ook een beetje vanaf hoe hoog het gas staat, dit kun je zelf inschatten. Roer regelmatig en laat de rijst lekker zacht worden.
- Rasp ondertussen de kaas. Als de risotto gaar is voeg je de kaas toe en roer je net zo lang tot het gesmolten is, het wordt dan een heerlijk smeuiig geheel. Bestrooi met peper en Italiaanse kruiden.
- Haal de ovenschaal (MET handschoenen ;)) even uit de oven. Vul de paprika’s met het risottomengsen en leg op elke paprika een plakje mozzarella en wat Italiaanse kruiden.
- Doe weer terug in de oven, net zo lang tot de mozzarella gesmolten is. Klaar is je eten! Ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden als wij!