Vegatarisch

Broccolisoep

Vreselijk lekkere broccolisoep!

Hoi! Nou omdat ik zo laks was met bloggen heb ik een goedmakertje, een extra blog! Ik at vandaag namelijk mijn zelfbedachte broccolisoep die we allebei zo vreselijk lekker vinden dat hij een blogpost verdient.

Ik houd sowieso erg van soep maken, je kunt er eindeloos mee variëren en het is (relatief) gezond. EN! Het is, afhankelijk van de soep, niet zoveel werk. Deze staat in een half uurtje op tafel. Nou wie wil dat nou niet! Oh en nog een bonusbijkomstigheid, het is heel lekker eten en niet duur, dus voor de einde van de maand perikelen (of als je bijna gaat trouwen, ik noem maar een dwarsstraat haha) ook niet verkeerd. Oke genoeg inleiding zo wel he, komt ie!

Ingrediënten voor twee personen (dan heb je ruim avond eten en nog twee kleine kommetjes over voor de dag erna als lunch ofzo)

Broccolisoep

Recipe by Irene
Servings

2

servings
Total time

30

minutes

Ingredienten

  • 2 grote stronken broccoli

  • een middelgrote zoete aardappel

  • twee flinke eetlepels kruidenkaas

  • een bouillonblokje

  • 1250 ml water

  • kerrie

  • zwarte peper

  • brood naar keuze

Bereidingswijze

  • Breng het water aan de kook met 2 bouillonblokjes (als je zo’n standaard pakje van maggi hebt is dat dus 1 verpakking want daar zitten twee vierkante blokjes in, er staat dat je voor een liter 4 of 5 blokjes nodig hebt, onwijs onnodig, dan wordt het echt veel te zout, 2 is echt prima).
  • Snijd ondertussen je broccoli in kleine stukjes. Ook de stronk! Even een zijstraat, vorig jaar kreeg ik voor kerst echt zo’n ontzettend leuk kookboek van Jan, namelijk deze . Jullie weten allemaal dat ik niet houd van eten weggooien en de tips in dit boek zijn echt een eyeopener. Zo leerde ik onder andere dat de stronk van een broccoli ook prima te koken en eten is. Met deze soep snijd ik dus ook echt de hele stronk er bij op.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Voeg alles toe aan het water en laat het een minuut of 20 doorkoken.
  • Nu heb je even 20 minuten pauze. Gebruik dit om lekker mijn blog door de scrollen voor nog meer inspiratie.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op de stand die je nodig hebt voor je brood. Wij houden erg van verse focaccia broodjes, dit keer was hij met kruidenboter en rozemarijn.
  • Voor je het weet zijn je 20 minuten om.
  • Doe het vuur uit en pureer met een staafmixer de soep. (echt hoor, uitvinding van de eeuw, een staafmixer is totaal niet duur en echt onmisbaar in je keuken naar mijn idee. Ik deed eerst altijd de soep in de blender en weer terug en toestanden, nu is het zo klaar).
  • Als het gepureerd is voeg je de kruidenkaas toe, flink wat kerrie (echt hoor, geen theelepeltje ofzo, dat is zo niks, ik draai altijd de dop er af dat je niet die kleine gaatjes heb en strooi het echt rijkelijk).
  • Laat lekker doorkoken tot je broodje klaar is.

Voeg naar eigen inzicht nog wat knapperbolletjes toe en klaar! Lekker!

Plaats een reactie