Need I say more…
Gooooooeeeedenavond (Gaston)
Ik MOET dit recept met jullie delen. Het was wel zo vreselijk lekker! Ik zou brownies bakken. Zonder pakje, gewoon from scratch. En terwijl dat ik bezig was dacht ik ineens: IK HEB CHOCOLADEBAILEYS! Hoe lekker zou dat er bij zijn! Nou ik vertel jullie, dat was heerlijk!
Wat heb je nodig voor 14/16 stukken brownie:
Brownies met chocoladebaileys
Personen
14
personenVoorbereidingstijd
15
minutesKooktijd
30
minutesTotale tijd
45
minutesIngredienten
160 gram pure chocolade
150 gram ongezouten boter
125 gram suiker
125 gram lichtbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren (of 4 als je ze zonder baileys wil maken)
een flinke scheut (chocolade)baileys
een beetje poedersuiker
Bereidingswijze
- Zet een pan op laag vuur en voeg de boter toe. Breek de chcolade in stukken en voeg ook toe. Blijf roeren. Als alles gesmolten is haal je de pan van het vuur. Roer alle drie de suikers er doorheen. Voeg vervolgens het zelfrijzendbakmeel toe, roer goed door.
- Daarna komen de eieren ten tonele, voeg ze een voor een toe, doe het volgende ei pas als de vorige helemaal er door geroerd is.
Doe naar smaak een flinke scheut chocoladebaileys of andere chocoladelikeur erdoor.
Leg een vel bakpapier in een ovenschaal van ongeveer 20 bij 30 cm.
Giet het chocolademengsel er in. - Doe de brownie in de oven, voor ongeveer 30 a 35 minuten.
Het lijkt daarna als je een sateprikker er in doet dat hij nog niet gaar is. Maar als de bovenkant mooi hard/dicht is is het goed.
Haal de schal uit de oven en laat minimaal een half uur koelen. Stort de brownie vervolgens op een rooster en laat volledig af koelen. - Snijd in stukken, bestrooi eventueel met wat poedersuiker, klaaaar!
Je zult merken dat de binnenkant wel gaar is, maar zo’n heerlijke chewy smeuige substantie is geworden <3
