Vlees

Shepherd’s Pie

Weer eentje van moeder Annelies

Shepherd’s Pie!

Omdat ik ziek was heb ik veel Netflix gekeken. Ook The Big Family Cooking Showdown. Dat is een hele mond vol, maar dat past wel bij een kookprogramma. Het is een wedstrijd tussen families, soms met een gerichte opdracht, soms met veel vrijheid. Gister was een opdracht ‘Maak een Shepherd’s pie’. Ik raakte helemaal geinspireerd, dat wou ik ook! Ik had nog een portie lamsgehakt in de vriezer, morgen ging ik ook Shepherd’s pie maken. En morgen is inmiddels vandaag dus. Ik zocht nog wat rond op internet en zag dat er veel te varieren is in het recept, dus ik besloot uit allerlei recepten iets te halen en dat te verwerken in mijn eigen Shepherd’s pie. Nou heb ik nog niet zo heel veel energie (ben nog niet eens aan het werk) dus ik maakte het mezelf wel makkelijk door aardappelpuree uit een pakje te maken en groente te kiezen die al schoongemaakt was. Misschien dat ik een andere keer alles helemaal zelf ga doen en maken. Maar dit is ook al erg lekker geworden, dus er mocht een gastblogje voor Gezellige Gerechten van komen!

Wat heb ik voor 2 personen gebruikt?

Shepherd’s Pie

Personen

2

personen
Voorbereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totale tijd

35

minutes

Ingredienten

  • 250 gram lamsgehakt

  • 1 grote gesnipperde rode ui

  • 2 tenen knoflook

  • twee porties aardappelpuree

  • 450 gram diepvrieserwten met wortelen (wel laten ontdooien eerst)

  • een zakje geraspte parrano kaas

  • een scheutje worcester sauce

  • een scheutje rode wijn

  • gedroogde tijm en rozemarijn

  • 1 lepeltje bouillonpoeder

  • vloeibare boter

Bereidingswijze

  • Ten eerste heb ik de oven aangezet op 200 graden, om voor te verwarmen. Daarna wat vloeibare boter in een hapjespan verhit, daarin de ui en knoflook gefruit, samen met een theelepel tijm en een theelepel rozemarijn. Toen het gehakt toegevoegd en met een houten lepel geruld tot alles lekker bruin gebakken was.
  • Daarna gingen de wortelen en erwten erbij. De grotere wortelen heb ik nog even in stukjes verdeeld. Een scheutje worcester sauce, een scheutje rode wijn en wat bouillonpoeder erdoor geroerd en eventjes laten sudderen. Ondertussen de puree gemaakt. Daarna in een ovenschaal het vlees/groentemengsel geschept, daaroverheen de puree gestreken en daar weer bovenop de kaas gestrooid.
  • In ongeveer 20 minuten in de oven er een lekker korstje op laten komen.
    Er zijn ook varianten met rundergehakt, of met stukjes vlees, en met bijvoorbeeld tomaten en champignons. Dat zal ongetwijfeld ook erg lekker zijn. Maar deze combinatie was zeer de moeite waard, de hele schaal is leeggegaan!
  • Ik moet trouwens nog de halve finale en de finale van the Big Family Cooking Showdown gaan zien, wie weet wat voor inspiratie ik daar nog uit krijg!

Plaats een reactie