Een gastblog van neef Arjen
Gisteren kreeg ik een foto opgestuurd van teerbeminde neef Arjen! Nouja niet dat hij zelf op de foto stond, maar zijn eten van die avond wel. En dat zag er toch een partij lekker uit! Dus toen hij vroeg “wil je een gastblog” zei ik natuurlijk JAAAA. Dus zo geschiedde!
Ik heb de eerste zin uit zijn mail ook lekker laten staan ,want niet alleen ik moet het maken, het is schijnbaar zo lekker dat we het allemaal moeten maken! Ik ben er in ieder geval ontzettend benieuwd naar, dus JA ik ga dit zeker maken! En ik zie dit ook zo op mijn tafel staan want wij hebben dezelfde placemats, dus ik denk dat het meant to be is. Maar afijn!
Komt ie:
Bij deze het receptje, vrij te gebruiken als gastblogje! Maak het vooral zelf want het is lekker. Verdomd lekker…
Het volgende recept is voor het grootste gedeelte gebaseerd op een bestaand recept. Ik heb hier echter een kleine draai aan gegeven. Het is eigenlijk eenvoudig, binnen 35 a 40 minuten is het klaar, en het is weer eens wat anders dan aardappel of pasta.
Bulgur met kip, wortel en feta
4
servings35
minutesIngredienten
1 flinke bos bospeen
300 gram kippendijenfilet
2 teentjes knoflook
1 ui
3 eetlepels (minimaal!) olijfolie
3 eetlepels (minimaal!) honing
300 gram bulgur
100 gram feta
1 theelepel komijn
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gemberpoeder
0,5 theelepel tijm
0,5 theelepel salie
1 volle eetlepel gehakte verse peterselie
zout
peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het groen van de bospeen af en was ze, maar schil ze niet. Halveer de peen daarna in de lengte en leg in een bakblik/braadslede. De kippendijenfilets leg je ernaast.
- Snij de ui in halve ringen en verdeel deze over de wortel en kip. Snij daarna de knoflook in dunne schijfjes, en verdeel deze ook in het blik/slede. Strooi wat zeezout en versgemalen peper over het geheel heen.
- Klop de olie met de honing, komijn, gember, kurkuma, tijm, salie en eventueel nog een snufje zout naar smaak en sprenkel daarna over de wortelen en kip. Probeer de bospeen en kip goed in met je handen in te smeren. Zet het bakblik in de oven en rooster dit 30 minuten in de oven.
- Terwijl de oven het werk doet, kook je de bulgur gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Eventueel zou je de bulgur in groentebouillon kunnen koken. Roer er nog een eetlepel olijfolie door en als de bulgur klaar is.
- Zet een grote voorverwarmde schaal klaar en schep de bulgur daarop. De geroosterde bospeen verdeel je erover. Snijd de kip in dunne reepjes en leg die er ook op. Het kan zijn dat er geen reepjes meer van te snijden zijn, en dat de kip gewoon uit elkaar valt. Geeft niks, is heerlijk.
- Als laatste verkruimel je de feta en die strooi je samen met de peterselie erover. Serveer meteen bij voorkeur met lekker weer buiten. Uitstekende combinatie met een wat droge witte wijn.
Eet smakelijk!