Dit is zo’n gerechtje wat iedereen op een andere manier maakt
Halllooo
Woensdag blogdag! En vandaag een blogje over een mega bekend recept, namelijk chili con carne. Vroeger heette het voor mij gewoon chiliconcarne zonder dat ik wist dat het eigenlijk gewoon chili met vlees betekende. Dit is zo’n gerechtje wat iedereen op een andere manier maakt, en iedereen vindt zijn manier het lekkerst. (Logisch ook, anders maakten ze het wel op een andere manier…)
Zo ook ik, dit is de chili hoe ik hem van vroeger ken en ook zelf maak. Wat hebben we nodig voor 2 grote eters of 3 wat kleinere eters:
Chili con Carne
4
servings15
minutesIngredienten
1 flinke ui
250 gram gehakt
een groot blikje tomatenpuree
een groot blik bruine bonen
knoflooksnippers
chilipoeder
bouillonpoeder
olijfolie
Bereidingswijze
- Snijd de ui in stukjes. Verhit de olie en bak de ui, samen met flink knoflook en flink chilipoeder. Voeg het gehakt toe en bak bruin. Proef het even. Bij mij is het vaak wat te flauw dus voeg ik nog wat chilipoeder toe. Soms wat teveel, oeps… Dit keer zat het op het randje haha.
- Als het gehakt bruin is doe je de tomatenpuree er bij en roer je de boel door elkaar.
- Laat de bonen uitlekken en spoel af. Voeg ze in de pan toe en warm kort mee.
- Bestrooi het geheel met een beetje bouillonpoeder, en klaar! Heerlijk!
Als het heeeel pittig is, zoals dit keer, vinden we appelmoes er bij heel lekker. Ja dat is schande ik weet het. En ik ben zeker niet een persoon die overal appelmoes overheen kwakt. Maar dit is toch een soort van guilty pleasure 😉
