Vegatarisch

Verse tomatensoep

Met lekkere kaiserbroodjes

Hoi!

Vandaag een receptje van een zelfgemaakte tomatensoep. Niet mega culinair ofzo, maar wel erg lekker en daarom zeker een blogplekje waard. Ik vind deze soep ook zeker voor herhaling vatbaar. Sowieso ben ik een soep fan, en aangezien deze geen vlees bevat (natuurlijk zou je er gehaktballetjes in kunnen doen maar dat hoeft zeker niet) voegen we hem toe aan onze vegetarische collectie.

Wat heb je nodig voor vier personen (jeej invrieseten dus haha)

Verse tomatensoep

Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Total time

30

minutes

Ingredienten

  • 800 gram tomaten (staat gelijk aan ongeveer 8 middelgrote tomaten)

  • een kleine winterpeen

  • een halve rode paprika (misschien kan een hele ook, probeer het eens uit en laat me weten of het smaakte)

  • een flinke ui

  • een klein blikje tomatenpuree

  • 2 tenen knoflook

  • een paar takjes verse tijm

  • 2 blokjes groentebouillon

  • 600 ml water

  • olijfolie

  • eventueel wat cherrytomaatjes, verse basilicum en knapperbolletjes als garnering

  • broodje voor er bij. Ik had kaiserbroodjes met kruidenkaas en komkommer

Bereidingswijze

  • Doe een schort voor. In ieder geval, dat hoeft niet, maar wel als je zo bent als ik. En nou had ik een vandaag een rood shirtje aan notabene, niet eens een witte, maar toch dacht ik nee we nemen de gok niet, hup schort voor.
    Schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Snipper de ui. Verhit olijfolie in een grote pan en bak de ui en plakjes wortel.
  • Snijd ondertussen de knoflook in kleine stukjes. Voeg toe in de pan, samen met de inhoud van het blikje tomatenpuree. Ris de blaadjes  Roer door elkaar en laat een paar minuutjes sudderen. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Mijn snijplank was redelijk snel vol, dus alles wat je gesneden hebt mik je direct in de pan.
  • Roer alles door elkaar, voeg het water toe en de bouillonblokjes. Breng aan de kook. Zet het gas/inductie/whatever je lager wil zetten wat lager en laat rustig door koken.
    Ondertussen kun je, als je net als ik broodjes uit de oven wil, de oven vast voorverwarmen.
  • Na een minuutje of 10/15 blender je de soep met een staafmixer. Doe dit heeel kort, dan houd je nog een klein beetje structuur over.
    Schep in kommen en garneer met wat je wil. Wij hadden er kaiserbroodjes met kruidenroomkaas en komkommer bij, en het was een heerlijk ergens wel zomers, gerechtje!

Plaats een reactie