Taart en Cake

Chocoladetaart met karamel

Als je cheat, doe het dan goed

Hallo!

De meesten van jullie weten dat ik niet alleen maar ultragezonde magere recepten op deze blog plaats, maar dat ik wel bezig ben met afvallen en gezond eten. Maar ik hou ook van taart (bakken). Dus áls je dan al een keer een cheatdag hebt met een stuk taart… Zorg dan dat het perfect is. Tim Gunn zou zeggen “Make it work!.” Dus dat deed ik dan ook. Met deze overheerlijke veel te machtige en calorierijke chocoladetaart met karamel, chocolade en nog meer.

Er gaan hier 8 punten uit. Geen enorme punten maar dat wil je ook niet haha, je zit écht vol. Voor de basis heb ik een pakje van Dr. Oetker gekocht, de “verwen, double chocolate” mix. En eigenlijk alleen om de reden dat die chocoladetaart echt heerlijk is! Maar ik laat standaard taarten nooit standaard, dus let even goed op wat je alllemaal koopt haha. Dus wat heb je nodig:

Maak daarna de ganache die ook bij die taartmix zat, door 200 ml slagroom te verwarmen en de mix toe te voegen, en heel goed te roeren (je wil geen klontjes. Of misschien wel, ik wilde dat alleen niet) Als het goed gemengd is giet je het direct over de taart. Niet te lang wachten want het stolt best snel. Verdeel met een lepel het een klein beetje zodat het overal zit. Druk nu willekeurig overal fudge en chocola in en zet de taart daarna minstens een uur in de koelkast.

Als dat gedaan is is de chocolade goed gestold en kun je er nog een goede laag karamelsaus overheen doen.

Dat was het! Guilty Pleasure, wel echt heel erg lekker!!!

Chocoladetaart met karamel

Servings

8

servings
Total time

1

hour 

30

minutes

Ingredienten

  • 1 pak Dr. Oetker verwen double chocolate, 2 eieren, 75 gram boter, 2 x 200 ml slagroom, 200 gram kristalsuiker, fudge, chocoladerepen (ik had melk, puur en wit, gewoon omdat het gezellig staat haha) en wat kant en klare slagroom. 

  • 2 eieren

  • 75 gram boter

  • 2 x 200 ml slagroom

  • 200 gram kristalsuiker

  • fudge

  • chocoladerepen (ik had melk, puur en wit, gewoon omdat het gezellig staat haha)

  • spuitbus slagroom

Bereidingswijze

  • Eerst maak je de taart zelf, want deze moet helemaal afgekoeld zijn voor je er verder mee kunt. Voeg de mix, eieren, boter en een eetlepel water in een beslagkom toe en mix alles door elkaar. Doe in een ingevette bakvorm. Er zit een papieren bij, ik vind dat altijd ondingen, ik heb zelf een kleine springvorm wat een stuk fijner werkt.  Bak de taart in ongeveer 30 minuten af op 170 graden (of anders als jouw oven anders zet). Ik had dit vrijdagavond gedaan, en de rest zaterdag zodat ik zeker wist dat de taart helemaal afgekoeld zou zijn.
  • De volgende dag moet je een aantal dingen doen. We beginnen met de karamelsaus. Die heb ik wel zelfgemaakt omdat ik dat megalekker vind. Je moet hier wel even je hoofd bij houden en niet tien duizend andere dingen doen. Bij karamelsaus is het namelijk als volgt: Nog niet klaar, nog niet klaar, nog niet klaar, oh shit, verbrand. Dus het komt op goede timing aan.
  • Voeg 50 ml water en 200 gram kristal suiker toe in een steelpan. Breng op matig vuur aan de kook en laat door koken. Er komen steeds meer belletjes. Roer niet in de pan, als je bang bent dat het vast gaat zitten beweeg dan heel de pan eventjes. Op een gegeven moment zie je dat het gelig begint te worden, en daarna lichtbruin. Laat het heeeeel even nog staan als het lichtbruin is maar echt kort, want voor je het weet is het zwart en zit het vast aan je pan (echt waar, ik heb dat al ooit eens voor jullie getest, trust me, dat gebeurt!). Haal de pan van het vuur, zet bijv. even op de pit/inductieding er naast. Voeg 3 kwart van het bekertje (als je een bekertje van 200 ml slagroom hebt) toe. Let op, gek genoeg komt het nu enorm omhoog dus ga niet met je hoofd direct boven de pan hangen. Roer het goed door en zet het heeeeel even terug op het vuur, maar dan echt heel laag. Nu mag je wel roeren, blijf dat ook doen. Voeg de rest van het bekertje slagroom ook toe, roer er door en zet het gas uit.  Nu moet je het lekker laten staan, dan kan het afkoelen.
  • Je kunt ondertussen als je zin hebt best ook wat anders gaan doen want de karamelsaus moet ook goed afkoelen.
    Na een tijdje pak je de fudge en chocolade repen en snijdt alles in kleine blokjes. Je hebt aan een blokje of 6 (als het van die kleine repen zijn) per reep echt genoeg, ik was wat ambiteuser en zit nu nog met een bakje vol chocoladechunks (he wat naar). Snijd ook een paar stukjes fudge in kleine blokjes. Leg even opzij. Pak nog wat fudge en snijd dat in smalle plakjes.
    Snijd de chocoladetaart doormidden. Ik heb zo’n speciaal taartsnij zaagmes achtig ding van Wilton, ideaal! Heb je dat niet, dan lukt t ook heus maar kijk even goed dat je wel 2 mooie plakken overhoudt.
    Besmeer de bovenkant van de onderste laag in met een flinke laag slagroom (gewoon uit zo’n spuitbus) en verdeel er plakjes fudge overheen zoals de foto hieronder.
  • Doe er daarna karamelsaus overheen en nog wat stukjes fudge. Leg de bovenste laag op de taart en druk een klein beetje aan.

Plaats een reactie