Inclusief lekkere ratatouille!
Vandaag weer een gastblogje van Annelies van Bloois, die haar eten zo heerlijk vond dat het gepubliceerd mocht worden! Let op, komt ie:
Heerlijke Couscous!
Eigenlijk wilde ik het “Koeskoes oet Grunn” noemen, maar als je dat vertaalt heb je een recept om kiezen klaar te maken. En ik hou wel van een stevige maaltijd, maar er zijn grenzen. Couscous dus. Maar als we het toch over die grenzen hebben, die ben ik wel overgegaan met de Groningse lams-saucijzen die ik bij de Streekboer gekocht had.
Ik vond het namelijk wel een beetje jammer om ze gewoon met aardappels en bloemkool te eten. Ongetwijfeld lekker, maar dat kan met varkens- of rundersaucijzen ook wel en die zijn altijd wel verkrijgbaar. Deze worstjes riepen om een wat ruimere culinaire blik. Iets Mediteraans ofzo. Ik zocht op internet en vond “Spinaziecouscous met lamsworstjes”. Ja, dat leek me nou echt lekker, dus ik ging het recept lezen. Hmpf. Wat saai! Spinazie roerbakken met knoflook, couscous erbij, klaar. Dat kon ik veel beter. Gelukkig ben ik heel niet arrogant, dus deel dit zelfverzonnen recept graag met jullie.
Couscous met lamsworstjes
2
servings30
minutesIngredienten
2 lams-saucijzen
130 gram couscous
250 ml bouillon (maakt de couscous veel lekkerder dan met water)
1 gesnipperde (rode) ui
2 tenen knoflook
2 zoete rode puntpaprika’s in stukjes
1 courgette in stukjes
1 blikje gepelde tomaten
handje gehakte verse basilicum
handje gehakte verse platte peterselie
klein schepje bruine suiker
snufje zout
peper
braadboter
olijfolie
Bereidingswijze
- Doe in een kleine koekenpan de braadboter en bak de worstjes rondom bruin. Draai het gas laag, doe een passende deksel op de koekenpan en laat de worstjes gaarsudderen.
- In een hapjespan verhit je een scheut olie, daarin fruit je de geperste knoflook en de ui aan, en voeg daarna de courgetteblokjes toe. Goed omscheppen en even laten bakken
- Ondertussen zet je de bouillon op. (als die kookt, gas uit, couscous erin en laten wellen) Doe de paprika bij het courgettemengsel en roer het geheel goed door, weer even laten bakken. Voeg de gepelde tomaten toe en pureer ze met bijvoorbeeld een stamppotstamper (van Tim geleerd, heel handig!)
- Doe de kruiden, de bruine suiker en wat zout en peper erdoor. Deksel op de pan en het geheel even laten sudderen. Als het goed is, zijn alledrie de gerechten tegelijk klaar. Dus dan kan je gaan eten! Om het mediterane gevoel compleet te maken gingen we buiten eten, heerlijk! Een glaasje wijn erbij had het wel afgemaakt eerlijk gezegd, maar ik moest nog gaan sporten daarna, dus dat leek me niet verstandig. Maar zonder de wijn heb ik ook erg lekker gegeten!
