Zonder kant en klare currypaste!
Hoi allemaal!
Ik heb vandaag toch wel zo verschrikkelijk lekker gegeten! Al eerder vertelde ik dat Hello Fresh van die leuke vegetarische recepten heeft. En dat ik die boxen niet hoef, maar de receptjes zijn wel leuk. En ook dit recept heeft me niet teleurgesteld. Verre van. We hebben best veel happen tegen elkaar gezegd dat dit écht heel lekker was. Ik kook eigenlijk nooit oosters (behalve wokken), ik weet niet zo goed wat ik er mee aan moet. Ik weet bijvoorbeeld ook niet wat het verschil is tussen pandanrijst en basmatirijst bijv. Maar dit, ja dit moet iedereen gewoon een keertje proberen. Wat heb je nodig voor 2 personen:
Curry met spinazie, kokos en cashews
2
servings30
minutesIngredienten
150 gram pandanrijst
1 ui
2 tomaten
150/200 gram bladspinazie
2 tenen knoflook
40 gram ongezouten cashewnoten
100 ml kokosmelk (al gebruikte ik volgens mij stiekem wel ietsje meer)
10 gram kokosrasp (als je nou denkt heh moet ik hier een heel zakje voor kopen, het is ook heel lekker over bijvoorbeeld de yoghurt met tropisch fruit muesli)
2 eieren
400 ml groentebouillon
1 ruime theelepel kurkuma
2 ruime theelepels kerrie
peper
olijfolie
arachideolie
Bereidingswijze
- Dit was voor mij een nieuw recept dus dan snijd ik liever het grootste deel al, omdat ik niet zo goed kan inschatten hoe lang bepaalde handelingen duren. Dus! Snijd de ui in kleine stukjes, pel de knoflook en snijd fijn.
- Maak 400 gram groente bouillon klaar (kokend water, groentebouillonblokje, thats it haha). Verhit olijfolie in een pan waar een deksel op kan en bak de ui daar kort in. Voeg de ruime theelepel kurkuma toe. Mag echt ruim hoor, niet een lullig lepeltje. Doe de rijst en bouillon erbij, roer door elkaar en breng op matig vuur aan de kook. Roer af en toe even en als het echt te snel gaat doe je er nog een scheutje water bij. Ik vond het helemaal tof dat de rijst geel werd haha.
- Zet een droge wok op het fornuis, en doe de cashews er in. Bak een minuutje ongeveer. Voeg de kokosrasp toe. Roer goed en let op want het wordt gauw bruin, een beetje mag maar t moet niet verbranden. Schep het uit de pan en zet even apart in een schaaltje oid. Verhit in diezelfde wok een scheutje arachideolie. Bak de knoflook met de twee ruime theelepels kerrie, roer lekker door elkaar. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes, en voeg die toe. Bak alles een minuutje of 4 en voeg de kokosmelk toe. Zet het gas wat lager en breng de boel aan de kook. Kruid met wat peper. Laat lekker sudderen.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak twee eieren. Als die opstaan is de spinazie aan de beurt. Scheur steeds een paar handen spinazie in stukjes en voeg in de wok toe. Wacht even tot het slinkt en herhaal de handeling tot je vindt dat er genoeg spinazie in zit. Ik had net geen zak van 200 gram leeg, ik denk dat ik op 150 gram ongeveer kwam.
- Als het goed is is je rijst inmiddels ingekookt en lekker zacht. Schep op de borden. Schep er curry overheen. Misschien met een schuimspaan want het was bij mij wel een beetje een vochtig geheel geworden. Garneer met het cashew/kokosmengsel. Doe het eitje er bij, bestrooi dat met nog wat peper en klaar is je heerlijke zelfgemaakte curry waar geen prefab currypasta aan te pas is gekomen!
