Want Rudolph is nog steeds mijn vriend
Hoi!
Jongens ik heb toch zo’n leuk kookboek gekocht! Ik had nog een boekenbon van mijn verjaardag liggen en kwam het boek “Rudolph kookt, deel 2” tegen in de grote boekwinkel in Zeist. Ik bladerde het door want ik kan niet zomaar een boek van mijn vriend laten liggen. Het zag er zo leuk uit en ik zag direct dat ik het wilde hebben haha. Er staan recepten voor wat uitgebreider koken in, maar ook recepten die niet zo lang duren en dus prima door de week kunnen.
Vandaag besloot ik de gevulde courgettes te maken en goeie genade wat was dat weer lekker. Weer een aanvulling in ons vegetarische assortiment haha.
Wat hebben we nodig voor 2 personen:
Gevulde courgette van Rudolph
2
servings30
minutesIngredienten
1 grote courgette
een klein blikje mais
een klein blikje zwarte bonen
1 tomaat
1 ui
30 gram cheddarkaas (van een blok, niet van die dunne plakjes)
15 gram parmezaanse kaas
zoveel rijst als dat jullie samen eten (wij hebben aan 1 senseokopje ongekookte rijst genoeg voor 2 personen)
chilisaus
komijnpoeder
verse koriander
olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Bak de helft van de ui in olijfolie in een koekenpan. Voeg hier een flinke theelepel komijnpoeder aan toe en bak mee. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en laat de bonen en mais uitlekken. Voeg dat allemaal ook toe in de koekenpan en laat even bakken.
- Doe een flinke scheut chilisaus erbij. Ik had wat dikkere saus, niet van die glazige felrode, maar chilisaus uit zo’n bbq flesje. Dat is redelijk pittig dus kijk even hoe veel je er van bij wil. Roer er door heen en laat op laag vuur sudderen.
- Snijd de kontjes van de courgette af en halveer de courgette. Met een theelepeltje kun je heel makkelijk de zaadlijsten er uit duwen en hol je de courgette uit zodat je een bootje krijgt. Voeg de zaadlijst stukjes toe aan het bonenmengsel en warm het mee op. Rasp ondertussen je cheddar en je parmezaan.
- Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg de courgettehelften er in. Vul met het bonenmengsel (het klopt dat je wat overhoudt, geeft niks, laat lekker in de pan zitten). Bestrooi de courgettes rijkelijk met alle geraspte kaas. De schaal kan nu in de oven (het heet natuurlijk niet voor niks een ovenschaal) voor 25 minuutjes.
- Verhit in een steelpan of ander klein pannetje een klein beetje olijfolie en bak de snippers van de andere helft van de ui. Voeg je rijst toe en wat cajunkruiden. Voeg water toe (ik kook dat altijd van te voren al in de waterkoker) en laat de rijst een tijd koken. Doe dat op niet te hoog vuur, op deze manier kookt de rijst in, hoef je straks niks af te gieten en heb je lekker zachte “pappige”(al klinkt dat zo vies :() rijst. Scheur blaadjes koriander in stukjes.
- Na 25 minuutjes haal je de schaal uit de oven en bestrooi je de courgettes met de verse koriander. Schep op een bord, samen met je rijst en het restje bonen mengsel.
Dat was het! Rudolph heeft zijn werk weer gedaan. En ik ook!