Natuurlijk weer Italiaans
Gisteren was de laatste dag van de vakantie. Dat moet je natuurlijk wel afsluiten met lekker eten. We besloten onze favoriete filetlapjes te maken. En ik begrijp werkelijk niet waarom dit recept nog niet op de blog staat want het is heerlijk! Dus daar gaan we nu direct verandering in brengen! Dit gerechtje koken we ook altijd met z’n tweetjes, gezellig he. Ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden als wij! Het recept komt uit het boekje “1 tomatensaus, 100 recepten”. Ik denk dat we eerder dit gerecht 100 keer hebben gemaakt dan dat we alle 100 gerechten maken hahaha!
Wat heb je nodig:
Filetlapjes met tomatensaus en mozzarella
2
servings30
minutesIngredienten
Filetlapjes (wij hebben er meestal 3, 1.5 per persoon)
1 bol mozzarella
een blikje tomatenblokjes
2 eetlepels tomatenpuree
een rode ui
2 tenen knoflook
4 eetlepels fijngehakte basilicum
100 ml witte wijn
1 stengel bleekselderij
1 laurierblaadje
peper
olijfolie
bakboter
een bijgerechtje zoals ovenaardappeltjes
Bereidingswijze
- Snijd de ui, bleekselderij en knoflook in kleine stukjes. Verhit 2 eetlepels olie en 2 eetlepels bakboter in een pan en bak het op laag vuur een beetje glazig. Voeg daarna de tomatenblokjes, 2 eetlepels basilicum, de tomatenpuree, de wijn en het laurierblaadje toe. Breng aan de kook. Zet het vuur daarna lager en laat minstens 15 minuten lekker sudderen.
 - Als je al dunne filetlapjes hebt hoeft het niet, zijn ze wat dikker, sla ze dan eerst wat plat. Bestrooi daarna met peper. Bak ze kort bruin aan beiden kanten in wat olijfolie, omdat ze zo dun zijn hoeft dat maar heel kort per kant. Leg de filetlapjes in een ovenschaal.
 - Snijd de mozzarella in plakken. Schep wat tomatensaus over de lapjes. Niet teveel, ze hoeven nou ook weer niet te zwemmen. Het klopt dat je nu heel wat saus over hebt. Dat geeft niks! Ten eerste schep je straks nog los een beetje er bij op de borden. Ten tweede, weet je hoe lekker het is om deze saus te verwarmen en dan brood er in te dippen!! We verheugen ons dus nu al op komend weekend.
Anyway! - Leg de mozzarella plakken over de lapjes heen en bestrooi met de gesneden basilicum. Zet het nog even onder de gril tot de kaas gesmolten is.
En dan ben je klaar!
Wij hadden er nog gefrituurde aardappelbolletjes bij, en een schepje saus. Dus dat was een perfect afsluitend dinertje. 
					