Heerlijk en zomers
Afgelopen weekend maakte ik een heerlijk recept uit dit boek. Echt, dit boek is briljant. Ik houd van Italiaans (oja?) en van vegetarisch dus als ik het kan combineren is het natuurlijk helemaal een feest. Dit past heerlijk bij het warme weer wat het nu steeds is. Je moet er alleen wel even de tijd voor nemen. Ik had alleen niet eerder de tijd om een blogje te maken. Dus stiekem aten we dit niet woensdag. Maar maakte ik vandaag wel iets anders van de restjes van deze blog maar dat wordt later vervolgd. Nu eerst dit gerecht!
Wat heb je nodig:
Gnocchi met gefrituurde groente
2
servings30
minutes1
hour10
minutesIngredienten
100 ml groentebouillon (lees zo even verder, ik had dit zelf gemaakt maar het kan natuurlijk ook kant en klaar)
350 gram gnocchi
3 gegrilde paprika’s (uit een pot)
een halve courgette
een halve aubergine
3 grote trostomaten
een eetlepel gehakte bladpeterselie
2 flinke tenen knoflook
een stukje pecorino
olijfolie
- Als je de bouillon zelf wil maken
Mocht je bouillon willen maken heb je ook nog nodig: 1/3e courgette, een wortel, een aardappel, een ui, takjes bladpeterselie, peper, 1 liter water.
Bereidingswijze
- Als je de bouillon zelf maakt: Snijd de groente in grote stukken. Voeg alles toe in een pan en laat het een uur zachtjes koken. Als je hier geen zin in hebt pak je later gewoon kant en klare groentebouillon.
- Dan door met de rest van het gerecht. Snijd de courgette en aubergine in stukjes. Frituur ze in een friteuse op 175 graden tot ze goudbruin zien. Ik moest dit in 2 porties doen, hangt natuurlijk van de grootte van je friteuse af. Schep er uit en leg op een bord met keukenpapier zodat het vet opgenomen kan worden.
- Snijd de gegrilde paprika’s in stukjes, snijd de knoflook grof en hak de peterselie fijn. Verhit de olie en bak de knoflook en peterselie. Snijd de tomaten ook klein en voeg toe, laat minstens 5 minuten meebakken. Vervolgens voeg je de gegrilde paprika en je gefrituurde groente toe en laat het goed meebakken.
- Als je zelf bouillon hebt gemaakt giet je het af (vang wel het vocht op he anders doe je het voor niks hahaha), druk eventueel de groenten nog wat uit. Voeg ongeveer 100 tot 120 ml bouillon toe aan je groente mengsel. Laat even kort zachtjes koken.
- Kook de gnocchi gaar, dit duurt maar een minuut of 3. Rasp ondertussen pecorino.
Giet de gnocchi af, schep het groentemengselbouillonsubstantietje eroverheen en bestrooi met de kaas.
You are good to go! Of nouja good to eat, zonde als je weggaat als je dit net gemaakt hebt natuurlijk.
